Krüptorahadega on kaotatud enam kui triljon dollarit (2)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Bitcoini hind on tipust kõvasti langenud
Bitcoini hind on tipust kõvasti langenud Foto: Reuters/ScanPix

Bitcoini hind langes reedel enam kui 12 protsenti. Maailma tuntuim krüptoraha maksis alla 36 000 dollari, mis oli madalaim hind alates juulist. Novembri tipust on krüptoraha kaotanud 45 protsenti väärtusest. Teised krüptovarad on kandnud sarnaseid kaotusi, kirjutab Bloomberg.

Bitcoin on kaotanud novembri tipust enam kui 600 miljardit dollarit turuväärtust. Kogu krüptoturul on haihtunud enam kui triljon dollarit turuväärtust, kirjutab Bloomberg.

«Protsentuaalne langus maskeerib tegeliku varanduse hävimist,» kirjutas Bespoke Investment Group.

USA rahapoliitika karmistamine lööb nii krüptorahasid kui aktsiad.

«Krüpto reageerib sarnaselt riskivaradele üle maailma,» ütles institutsionaalse krüptoplatvormi FRNT Financiali juhatuse esimees Stephane Ouellette. 

Reedel said langusest pihta ka krüptokesksed aktsiad. Näiteks Coinbase Globali aktsia kukkus päevasiseselt isegi ligi 16 protsenti. MicroStrategy aktsia kukkus 18 protsenti, kuna USA väärtpaberijärelevalve teatas, et ettevõte ei pääse vaatamata loomingulisele raamatupidamisele bitcoini järskudest turuliikumistest. See ettevõtete tarkvara tootja on pannud raha bitcoini, mistõttu aktsia liigub sarnaselt digivarale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles