Investor Toomas on edestanud turgu 20 aasta jooksul

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Investor Toomase portfell on 20 aastaga 8,8kordistunud
Investor Toomase portfell on 20 aastaga 8,8kordistunud Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Äripäeva kallima ajakirjandusliku eksperimendi Investor Toomase eesmärk on kasvatada portfell, rääkis Investor Toomase tiimi esindaja Anu Lill. Läbi ajaloo on Investor Toomase projektiga tegelenud 18 inimest.

Kuidas edastada turge 20 aastat järjest, mis on investor Toomasel õnnestunud.

Toomas alustas miljoni krooniga ehk 63 911 eurose portfelliga. Portfell on kasvanud 563 718 euroni. 20-aastaga on algkapital 8,8kordistunud.  Keskmine ajalooline tootlus on olnud 11,5 protsenti aastas. Järgmisetel kümnel aastal on vaja 12,8 protsendist keskmist aastatootlust. Läinud aastal oli portfelli tootlus 43,58 protsenti.

Tallina börs on tootnud 20 aastaga 1283 protsenti, Toomase portfell on aga edenenud 782 protsenti. Küll aga on Toomas edestanud välisindekseid. 

Investor Toomas hoiab välisaktsiaid Swedbankis, Eesti omi aga LHVs.

Eelmisel aastal tegi Toomas kaks iduinvesteeringut Funderbeamis.

«Investor Toomas kaalub tõenäoliselt järgmisena Ryanairi aktsia müüki, mis pole aastate jooksul hästi liikunud,» rääkis Lill.

Investor Toomas andis konverentsil Swedbanki internetipangas sisse Microsofti aktsia ostukorralduse. Seda aktsiat on juba Toomasel ka varasemast ajast. Ostab 13 Microsofti aktsiat  limiithinnaga 296 USA dollarit. Täna muidugi pole USA aktsiaturg avatud, kuid tehingukorraldusi saab edastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles