Algab Eesti õhutehnoloogia ettevõtte Airobot aktsiate esmane avalik pakkumine

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Airoboti juhatuse liige Heiki Aulik
Airoboti juhatuse liige Heiki Aulik Foto: Airobot

Eesti õhutehnoloogia ettevõte Airobot Technologies viib 24. jaanuarist 4. veebruarini läbi oma aktsiate esmase avaliku pakkumise (IPO) Tallinna börsi alternatiivturul.

Avalikule pakkumisele läheb kuni 130 785 Airobot Technologies lihtaktsiat, mille eeldatav tulu on ligikaudu 650 000 eurot.

Juhul, kui huvi pakkumise vastu on suur ja investorite nõudlus ületab pakutavate aktsiate arvu, on Airobotil õigus suurendada pakkumise aktsiate arvu kuni 20 protsendi võrra ehk kuni 156 942 aktsiani.

Ettevõte kavatseb pakkumise tulu kasutada ennekõike meeskonna laiendamiseks, tootmismahtude suurendamiseks ja tootearenduse investeeringuteks, aga ka uutele turgudele sisenemiseks, keskendudes lähiaastatel Skandinaaviale ja Kesk-Euroopale.

Airobot Technologies AS tütarfirma Airobot OÜ on 2013. aastal asutatud sisekliima tehnoloogia- ja tootmisettevõte, mis teeb õhuanalüütikat ja toodab innovaatilisi ventilatsiooniseadmeid koostöös Tartu Ülikooli ja tehnikaülikooli teadlastega.

«Airoboti eesmärk on luua hoonetesse tervislik sisekliima ja teha õhk inimeste jaoks nähtavaks. Siseruumide õhukvaliteet on perspektiivikas sektor, mille kasvu toetavad digi- ja rohepööre, aktiivne kinnisvaraturg ning seadusandlus, mis näeb ette energiatõhusaid lahendusi, mida Airobot pakub,» rääkis Airobot Technologiesi juhatuse liige Heiki Aulik.

Airobot on esitanud Nasdaq Tallinn ASile taotluse oma aktsiate kauplemisele võtmiseks kauplemissüsteemis First North. Aktsiate märkimise pakkumisperiood algab 24. jaanuaril kell 10 ning lõpeb 4. veebruaril kell 16.

Pakutava aktsia hind on 4,97 eurot, millest 0,10 eurot on nimiväärtus ja 4,87 eurot ülekurss. Märkida saab üksnes täisarvu aktsiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles