Tallinna börs pole veel karuturul, kuid jõudis korrektsiooni

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Langeval aktsiaturul aitab raha omamine kasutada tulevikus avaneda võivaid paremaid ostuvõimalusi
Langeval aktsiaturul aitab raha omamine kasutada tulevikus avaneda võivaid paremaid ostuvõimalusi Foto: Reuters/ScanPix

Tallinna börs langes veidi enne kella 12 3,4 protsenti reedesest sulgemishinnast madalamale. Aktsiaindeks oli 1886,28 punktil.

Selline hinnatase tähendab, et Tallinna börs jõudis korrektsiooni. Viimaseks loetakse tipust vähemalt 10 protsendist langust. Tallinna börs on mullu 3. septembri tipust kukkunud 11,9 protsenti.

Indeks pole kaugel viimasest sügamast põhjast, mis juhtus mullu 11. oktoobril. Sellest eraldab aktsiaturgu 2,7 protsenti.

Tallinna börs on jätnud kõigi aegade tipu kaugusesse
Tallinna börs on jätnud kõigi aegade tipu kaugusesse Foto: kuvatõmmis

Kuigi aktsiaturg on kukkunud, pole tegemist veel karuturuga. Viimaseks loetakse hiljutisest tipust vähemalt 20-protsendist kukkumist.

Langeval aktsiaturul pole nii lihtne teenida kui pikaajalisel pulliturul, kus osta ja hoia. Võib proovida lühiajalist kiiret põhjade püüdmist, kuid kui üldine suund on alla, ei pruugi kätte jäävad aktsiad plussi tuua. Pikaajaliselt regulaarselt ostjatele on see võimalus regulaarselt sama raha eest rohkem aktsiaid kätte saada. Kui tõusval turul püüti langusi ostmiseks kasutada, siis langeval turul võib maad võtta tõusude müügiks kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles