Tallinna börsil oli tunda draamat (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Aktsiaindeks
Aktsiaindeks Foto: Reuters/ScanPix

Täna kukkus Tallinna börsiindeks 4,65 protsendi võrra, 1861,93 punktini. Börsil tehti 17 339 tehingut ja 8,9 miljoni eurone käive.

Sellist aktiivsust pole börsil mõnda aega nähtud. Tallinna börsilangus polnud midagi unikaalset, ka mujal maailmas olid sarnased meeleolud.

Eesti investoritele võisid oma mõju avaldada laupäeval Äripäeva investor Toomase konverentsil kõlanud suhteliselt pessimistlikes toonides ettekanded.

Kui börsil on olnud ridamisi päevi, kus ükski aktsia ei pigista välja miljonieurost päevakäivet, siis täna oli kahe aktsia käive üle kahe miljoni euro ja miljoni euro künnise ületas veel üks aktsia.

Enefit Greeni aktsia kukkus 2,4 miljoni eurose käibega 6,3 protsenti, 3,651 euroni. LHV aktsia langes 2,2 miljoni eurose käibega 5,6 protsendi võrra, 39,80 euroni. Coop Panga aktsia põrus 1,2 miljoni eurose käibega 7,1 protsendi võrra, 2,60 euroni.

Kuigi põhinimekiri oli kole, käis tõeline tulevärk Tallinna börsi alternatiivturul. Saunumi ja Hagen Bikesi aktsiad kukkusid enam kui 11 protsenti. TextMagicu aktsia langes 7,1 protsenti ja ELMO Rendi aktsia 6,6 protsenti.

Tänase langusega on Tallinna börs kukkunud tipust 13,1 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles