Bitcoin on kaotanud oma väärtusest poole (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Illustratsioon krüptorahadest.
Illustratsioon krüptorahadest. Foto: Dado Ruvic

Bitcoin ja teised krüptovaluutad nägid esmaspäeval taas suurt langust, kuna nädalavahetuse langus kandus üle uude nädalasse.

Bitcoin'i hind oli CoinDeski andmetel 33 389 dollaril, langedes viimase 24 tunni jooksul 5,4 protsenti. Maailma suurim krüptovaluuta on nüüdseks kaotanud üle poole oma väärtusest, olles novembris saavutanud ligi 69 000 dollari suuruse rekordtaseme.

Suuruselt teine krüptovaluuta Ethereum kauples 2187 dollaril, nähes viimase 24 tunni jooksul 10-protsendilist langust. Eelmisel neljapäeval kauples see enam kui 3200 dollaril.

Krüptovaluutad kukkusid eelmise nädala lõpus, mida põhjustas võimalik keeld Venemaal, aga ka laiem negatiivne meelestatus turul riskantsete varade suhtes.

Bitcoin'i ja teiste krüptovarade kurss on viimastel kuudel näiliselt üha enam põimunud tehnoloogiaaktsiate liikumisega. Rahvusvaheline Valuutafond hoiatas selle kuu alguses oma blogipostituses, et aktsiate ja krüptovarade sentiment näib olevat seotud, tõstes «nakkusohtu» finantsturgudel.

Bitcoin'i nädalavahetuse hädad tulid ajal, mil tehnoloogiamahukas Nasdaqi indeks langes 7,6 protsenti, mis on selle halvim nädal alates 2020. aasta märtsist. Langus tuleb keset muret Föderaalreservi rangema rahapoliitika ja võlakirjade tootluse tõusu pärast.

Teisipäeval algab Föderaalreservi aasta esimene poliitiline kohtumine, mida majandusteadlased ja turuosalised jälgivad tähelepanelikult, eelkõige seoses intressitõusude tulevase kulgemisega ja sellega, millal keskpank kavatseb alustada oma bilansi vähendamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles