Madis Müür: tõin aktsiatest veidi raha koju, kuid suuremat börsilangust ei oota

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Madis Müür.
 
Madis Müür.  Foto: Mihkel Maripuu

Ma sain mõned müügid tehtud juba eelnevatel nädalatel, ütles investor Madis Müür.

«Tundus, et mujal on kasv moest väljas, elektrihinnad võivad väikeinvestorit pitsitama hakata ja ka Ukraina pinged võivad kohalikul investoril jala värisema võtta. Siinse börsi oli ostnud üles suuresti optimistlik väikeinvestor ja kui nüüd see osa turust muutub suurte elektriarvete tõttu ettevaatlikuks või äkki võib neil ka isegi väike paanika sisse lüüa, siis tundus mõistlik riske vähendada ja veidi raha koju tuua,» lausus ta. «Õnneks õnnestus enne langust ära teha soovitud müügid. Suure enamusega olen ikkagi Funderbeamis sees, Tallinna börs oli oluliselt kallim ja seal ka müüsin.»

Tema sõnul on majandus pigem ikkagi väga tugevatel jalgadel, kiire palgakasv jätkub, tehnoloogia raha tuleb järjest kiirenevas tempos sisse. Tarbijatel läheb mõnevõrra raskemaks ajutiselt, aga see aasta peaks palgakasv jääma inflatsiooniga samasse suurusjärku, palgad edasi rallima. Osa sektoritel läks veelgi keerulisemaks, aga suures pildis on majandus siiski väga tugev.

Pigem ei ole Euroopas ka märkimisväärset intresside tõusu tulemas.

«Niisiis väljavaated on jätkuvalt head ja mingit majanduslangust või ka suuremat börsilangust pigem ei oota. Küll aga võivad varasemad eufoorilised hinnatasemed börsil asenduda pisut ettevaatlikumatega ja riskantsematel varadel ongi hinnad alla tulnud, mis on ainult tervislik korrektsioon,» rääkis ta. «Ettevõtetel tulemused paranevad ja küll ka hinnad hakkavad kevade-suve poole uuesti tõusma, kui elektrimured on selleks korraks seljataga ja väikeinvestoritel ka raha jälle investeerimiseks üle jääb. Võimatu öelda, kas põhi on tehtud või mitte, kõikumisi võib mõlemas suunas tulla ja enne uut kasvu võib ka uusi põhju näha. Hetkel on küll raske põhjust näha suuremaks, majanduslanguste masti languseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles