Novaturas grupp sai uue juhi

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Novaturas ajab Eestis äri Novatoursi kaubamärgi all.
Novaturas ajab Eestis äri Novatoursi kaubamärgi all. Foto: Konstantin Sednev

Leedu reisikorralduskontserni Novaturase juhatuses toimusid täna muudatused. Alates 26. jaanuarist asub grupi peadirektori (CEO) kohale Vitalij Rakovski, vahetades välja senise juhi Audronė Keinytė, kes oli samal positsioonil alates 2019. aasta jaanuarist.

Keinyte töötas ettevõttes 16 aastat, alates 2019. aastast oli ta grupi tegevjuht. Keinyte ütles, et on otsustanud jätkata karjääri väljaspool ettevõtet.

Vitalij Rakovskil on aastatepikkune äri- ja finantsjuhtimise kogemus ning ta on töötanud juhtivatel ametikohtadel, sealhulgas juhatuse liikmena sellistes rahvusvahelistes ettevõtetes nagu Ignitis grupp, Ernst & Young ning Maxima grupp.

«Turismisektor on pandeemiast taastumas ja plaanin kogu oma tähelepanu suunata ettevõtte arengusse kõikidel turgudel, teenuste digitaliseerimisse ning läbi jätkusuutliku kasvu firma aktsiate väärtuse tõstmisesse,» lubas Rakovski.

Novaturas grupi (tegutseb Eestis ja Lätis Novatoursi nime all) põhiline tegevusala on suve- ja talvehooaja puhkuse- ning kultuurireiside korraldamine tšarterlendudega, kokku ligi 30 sihtkohta, algusega Tallinnast, Riiast ja Vilniusest.

2019. aastal teenindas grupp Baltikumis enam kui 293 000 reisijat. 2018. aastast on Novaturase aktsiad noteeritud nii Varssavi kui ka Vilniuse Nasdaqi börsil.

Novaturase aktsia tõusis täna pärastlõunaks kaks protsenti, 3,86 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles