Samsung teatas tegevuskasumi 53,3-protsendisest kasvust

Copy
Samsung Electronics kasvatas kasumit
Samsung Electronics kasvatas kasumit Foto: EPA/Scanpix

Lõuna-Korea tehnoloogiahiid Samsung Electronics teatas neljapäeval tegevuskasumi 53,3-protsendisest kasvust läinud aasta neljandas kvartalis, mil rekordiline müük ületas pandeemiast tingitud tarneahela probleeme.

Tegevuskasum tõusis 13,87 triljoni vonni ehk 10,3 miljardi euroni, võrreldes aastataguse üheksa triljoni vonniga (6,68 miljardit eurot).

Tulenevalt mälukaartide kõrgest hinnast ja tugevast tarbijanõudlusest tõusis käive 2021. aastal rekordilise 279,6 triljoni vonni ehk 207,6 miljardi euroni, mida oli 18 protsenti enam kui aasta varem, teatas Samsung.

Ehkki Covid-19 pandeemia on maailmamajandust kõvasti räsinud, on see tulnud kasuks paljudele tehnoloogiafirmadele. Pandeemiaaegne kodus töötamine on suurendanud nõudlust elektroonikaseadmete järele, sealhulgas seadmete järele, mis kasutavad Samsungi kiipe.

Maailma suurim mälukaartide tootja Samsung Electronics on suurendanud jõuliselt investeeringuid ka oma pooljuhtide ärisse, kuivõrd maailma on tabanud mitut majandusharu mõjutanud kiibidefitsiit.

Analüütikute sõnul kestab pooljuhtide nappus tänavu edasi.

Novembris teatas Samsung 17 miljardi dollari investeerimisest uude mikrokiipide tehasesse USA Texase osariigis, mis peaks tööd alustama aastal 2024.

Pooljuhtide äri moodustas Samsungi neljanda kvartali tegevuskasumist umbes 63,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles