Inbank ja Omniva müüsid oma osaluse Maksekeskuses Luminorile (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja.
Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja. Foto: Jaanus Lensment

Maksekeskus ASi aktsionärid sõlmisid lepingu 99% aktsiate müümiseks Luminor Bank ASile. Inbank ASi tütarettevõte Maksekeskus Holding OÜ müüs tehingu raames kogu oma 29,8% osaluse Maksekeskus ASis. Poolte kokkuleppel on tehingu väärtus konfidentsiaalne.

Lisaks Inbankile müüsid oma osalused ka Omniva ja Olsson & Nielsen Nordic.

«Maksekeskuse ühe asutajana on meil väga hea meel näha, kuidas ettevõte on kujunenud regioonis selgeks turuliidriks e-kaubanduse makseteenuste vallas. Oleme kindlad, et koostöö Luminoriga võimaldab Maksekeskusel veelgi kiirendada kasvu väljaspool Eestit,» ütles Inbanki juhatuse esimees Priit Põldoja.

Maksekeskus pakub e-poodidele ning nende klientidele turvalisi ning mugavaid makselahendusi ja teisi e-kaubandusega seotud teenuseid nii Eestis, Lätis, Leedus kui ka Soomes. Ettevõte on viimastel aastatel tegevjuht Art Lukase juhtimisel märkimisväärselt kasvanud ja selle teenuseid kasutab Baltikumis enam kui 3000 aktiivset kaupmeest.

Inbank investeerib müügist saadud tulu rahvusvahelisse laienemisse Kesk- ja Ida-Euroopa regioonis. Aktsiate müük ei mõjuta Inbanki ja Maksekeskuse vahelist koostööd.

Tehingu jõustumise tingimuseks on finantsinspektsiooni ja konkurentsiameti luba. Kavatsuste kohaselt viiakse tehing lõpule lähikuudel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles