BaltCap tegi suurtehingu, aga hoiab rahasummat saladuses (1)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Selle maja haldamine läheb nüüd Newseci kätte
Selle maja haldamine läheb nüüd Newseci kätte Foto: Kristian Kruuser

BaltCap müüb Baltikumi ühe suurima ärikinnisvarafirma Põhja-Euroopa  kinnisvaragrupile Newsec.

Baltikumi suurim erakapitalifond BaltCap teatas, et müüb 95-protsendilise enamusosaluse ärikinnisvara täisteenust pakkuvas ettevõttes BPT Real Estate Põhja-Euroopa juhtivale kinnisvaragrupile Newsec. Millised summad tehinguga liiguvad, jääb saladuseks.

BPT Real Estate haldab ärikeskusi, ostukeskusi ja büroohooneid üle Baltikumi, näiteks Tallinnas SEB panga peahoonet, Valge Maja ärihoonet, Mustamäe keskust ning palju teisi objekte. Ettevõtte suurimateks klientideks on LHV, Capitalica Asset Management, East Capital jt. BPT Real Estate’ile kuuluvad kaubamärgi varahaldusettevõtted Leedus, Lätis ja Eestis ning enamusosalus Baltikumi ehitusjuhtimis- ja hooldusettevõttes Projector.

BaltCapi juhtivpartneri Peeter Saksa sõnul on BPT müümine Põhjala ühele juhtivale kinnisvaragrupile tähtis samm ja tal on hea meel, et BPTst saab osa regiooni suurimast kinnisvaraettevõttest.

Newseci Baltikumi tegevjuht Ugnius Meidus kinnitab, et BPT Real Estate'i omandamine on grupi jaoks suur strateegiline samm, kehtestamaks end kõigil kolmel Balti turul ning tugevdamaks ettevõtte positsiooni kogu regioonis.

Tehingujärgselt on Newseci Baltikumi portfellis üle 84 ärikinnisvaraobjekti kogupinnaga 880 000 ruutmeetrit ning meeskonnas 74 professionaali. «Newsecist saab suurim kinnisvarahaldusteenuste ettevõte Balti riikides, tänu millele suudame pakkuda oma klientidele kõrgeimat kompetentsi ja asjatundlikkust kogu regioonis. Meie suurepärane teenuskvaliteet põhineb ühtsetel tegevusstandarditel ja protsessidel, kvaliteedijuhtimise sertifitseerimislahendustel ja teenuste digiteerimisel,» ütles Meidus, kellest saab pärast tehingut ka BPT Real Estate'i tegevjuht.

Põhja-Euroopas haldab Newsec Group 65 miljardi dollari väärtuses varasid ning ettevõtte hallatavate objektide kogupindala ületab 46 miljonit ruutmeetrit, olles selle näitaja poolest Euroopas teisel kohal. Newseci hallatavate objektide portfellis on kontorid, kaubandus- ja logistikapinnad, elamuprojektid jne. Pärast müüki asub BPT Real Estate tegutsema Newseci nime all, Projector jätkab oma praeguse kaubamärgi all.

BaltCap omandas BPT Real Estate’i 2015. aastal. Pärast BPT Real Estate’i müüki jätkab BaltCap koos BPT endise tegevjuhi Indrek Häälega Worklandi aktiivset edasiarendamist, et realiseerida koostöötamiskeskuste ja paindlike kontorilahenduste turupotentsiaali. BaltCapi juhtivpartneri Peeter Saksa sõnul näeb BaltCap siin suurepäraseid arenguvõimalusi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles