Nokia lubab investorid rahaga üle kullata, aga aktsia kukub

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Nokia logo
Nokia logo Foto: Markku Ulander via www.imago-images.de/Scanpix

Nokia teatas, et tahab heade tulemuste tõttu dividendi tagasi tuua, lubab aktsia tõusu läbi tagasiostuprogrammide ning lubab suurepäraseid tulemusi. Aktsia läks selle jutu peale hoopis langusesse.

Täna teatas Nokia oma kvartalitulemused. Nende järgi teenis Nokia 2021. aastal 22,2 miljardit müügitulu ning kasumit saadi 1,65 miljardit eurot. Koroona-aastal jäädi kahjumisse.

Kontserni juht Pekka Lundmark ütles, et kontserni ümberkorraldamine läheb kenasti ning 5G-äridest oodatakse suuremat tulu.

Nokia juht lubas heade tulemuste puhul 8-sendist dividendi ning 600 miljoni eurost aktsiate tagasiostuprogrammi, kuid selle jutu peale hakkas Nokia aktsia Helsingi börsil langema: lõunaks oli aktsia vajunud 4 protsenti, 5,07 euro tasemele.

See teade tuleb napilt aasta pärast seda, kui Lundmark kuulutas välja suure kontsernimuutuse, mille käigus plaanitakse kahe aasta jooksul 10 000 töökohta kaotada. Dividendist ja aktsiate tagasiostuprogrammist võidavad eelkõige investorid, see raha firma enda arengut ei mõjuta ning investeeringuid ei toeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles