Bercman sõlmis koostöölepingu isejuhtiva nõudesõiduki testimiseks

BNS
Copy
Mart Suurkask, Bercmani juht
Mart Suurkask, Bercmani juht Foto: Margus Ansu

1. veebruaril sõlmisid AS Bercman Technologies ning Tartu Ülikool, Tartu Linnatransport, Traffest OÜ ja Modern Mobility OÜ koostöölepingu, mille eesmärgiks on katsetada isejuhtiva sõiduki kasutamist nõudetransporditeenuse pakkumisel ning valideerida selleks vajalikud tehnoloogilised lahendused ning protsessid.

Ettevalmistustööd ning lahenduste ja protsesside testimine toimub tänavu perioodil veebruar kuni aprill, teatas Bercman börsile.

Bercmani ülesandeks koostööprojektis on radarite paigaldamine isejuhtiva sõiduki liikumistrajektoorile ning nende liidestamine isejuhtiva auto juhtimissüsteemiga. Samuti liidestab Bercman sõiduki juhtimissüsteemi Tartus Kroonuaia tänaval asuva Eesti esimese 5G ühendusega nutika ülekäiguraja.

"Bercmani missiooniks on ennetada ja ära hoida välditavaid liiklusõnnetusi ning selle saavutamiseks kiirendada progressi isejuhtivate sõidukite kasutuselevõtuks. Sõidukid, mis ilma juhita hakkama saavad, on ühel hetkel meie liikluses tavapärane nähtus ning täna toimuvad nii Eestis kui ka laiemalt kogu maailmas selleks järjepidevad ettevalmistused," märkis AS-i Bercman Technologies juhataja Mart Suurkask.

Tema sõnul annab projektis osalemine ettevõttele hea võimaluse testida tehnoloogiaid, mis isejuhtiva sõiduki turvaliseks liikumiseks vajalikud on ja seda lisaks linnatänavatele ka maanteedel.

"Tartu Ülikooli poolt koordineeritud projekt toob kokku oma valdkondade spetsialistid ning tehnilise kompetentsi. Meil on hea meel sellesse meeskonda kuuluda ning loodame projektile häid tulemusi isejuhtivate sõidukite abil nõudetransporditeenuse lahenduse edasi arendamiseks," lisas Suurkask.

Kuna tegu on isejuhtiva sõiduki katsetamisega nõudetransporditeenuse pakkumisel ning vajaliku tehnoloogilise lahenduse testimisega, siis täpsemat mõju Bercmani majandustegevusele ei ole ettevõtte sõnul võimalik hinnata. Küll aga on testperioodi edukal läbimisel oodatav positiivne mõju nõudetransporditeenuse edasiarendusele isejuhtivate sõidukite vahendusel ning selle kaudu suureneb Bercmani hinnangul vajadus isejuhtiva sõidukiga suhtleva liiklustaristu vastu.

Bercmani aktsia püsis täna kella 15 paiku Tallinna börsil muutumatult 7,02 eurol. Aktsiat kaubeldi 19 korral, mis andis 772 eurose käibe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles