USA odavlennufirmad teatasid ühinemisest, luues riigi suuruselt viienda lennufirma

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Spirit Airlinesi Airbus A320-200 lennuk.
Spirit Airlinesi Airbus A320-200 lennuk. Foto: JIM YOUNG

Ühendriikide odavlennufirmad Spirit ja Frontier teatasid esmaspäeval ühinemisest, et luua sektori «raputamiseks» konkurentsivõimeline odavlennufirma eesmärgiga murda suuremate rivaalide ülemvõim.

USA odavlennufirma Frontier on nõustunud omandama 6,6 miljardi dollari eest (sh netovõlg) konkurendi Spiriti, mis oleks esimene suur lennuettevõtete ühinemine pärast seda, kui 2020. aastal raputati tööstusharu reisikeeldudega ja lukustustega, mis kehtestati Covid-19 leviku tõkestamiseks.

Frontier ja Spirit ütlesid, et ühinemine võimaldaks neil paremini konkureerida nelja suure USA lennufirmaga ehk Americani, Delta, Southwesti ja Unitediga, väites, et nad alandaksid tarbijate jaoks veelgi kulusid ja laiendaksid ka teenuseid alateenindatud ja tavaliselt kallimatele liinidele.

USA odavlennufirmad Frontier ja Spirit.
USA odavlennufirmad Frontier ja Spirit. Foto: Joe Raedle

«See tehing keskendub ülimadalate hindadega konkurendi loomisele, et kliente veelgi paremini teenindada, suurendada meie meeskonnaliikmete karjäärivõimalusi ning suurendada konkurentsisurvet, mille tulemuseks oleksid tarbijasõbralikumad hinnad,» ütles Spiriti tegevjuht Ted Christie.

Kui tehing heaks kiidetakse, kuulub uus ettevõte 51,5 protsendi ulatuses Frontierile, ülejäänud osa jääb aga Spiritile. Viimane suur lennuettevõtete ühinemine USAs toimus 2016. aastal, kui Alaska Airlines ostis Virgin America 4 miljardi dollari eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles