Coop Pangal algas aasta tulemuste poolest särtsakalt

BNS
Copy
Coop Panga logo
Coop Panga logo Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Coop Pank teenis jaanuaris 1,5 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 39 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.

Võrreldes möödunud aasta esimese kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 27 protsenti ja tegevuskulud 23 protsenti. Panga omakapitali tootlus oli jaanuaris 15,6 protsenti, kulu-tulu suhe 52,8 protsenti, teatas Coop Pank börsile.

«Kui varem oleme näinud, et eraisikud ja ärid alustavad aastat rahulikult ning tehinguid sõlmitakse aasta esimesel kuul pigem vähe, siis tänavune jaanuar oli sellest erinev ja üllatas klientide suure aktiivsusega,» ütles Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink.

Panga klientide arv kasvas jaanuaris 3000 võrra, 117 600 inimeseni. Aastaga on kliendibaas kasvanud 32 protsenti.

Panga klientide hoiuste maht kasvas jaanuaris 27 miljoni euro võrra ja oli kuu lõpu seisuga 1,13 miljardit eurot. Äriklientide hoiused kasvasid 26 miljonit ja eraklientide hoiused viis miljonit eurot.

Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kahanes nelja miljoni euro võrra. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 46 protsenti.

Panga laenuportfell kasvas jaanuaris 16 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 970 miljoni euroni. Kodulaenud kasvasid üheksa miljonit eurot, ärilaenud viis miljonit eurot, liising kolm miljonit eurot ja tarbimisfinantseerimine kasvas 200 000 euro võrra. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 43 protsenti.

Jaanuaris tehti laenude allahindluseid 200 000 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles