Kaotas usu: Soros müüb suurelt tehnoloogiaaktsiaid

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
George Soros Viinis
George Soros Viinis Foto: LISI NIESNER/SCANPIX

Viimaste andmete kohaselt on miljardärist investor George Soros mitmes tehnoloogiaettevõttes osalusi maha müünud ning riskipanus läks mehele maksma miljard dollarit.
 

USA väärtpaberikomisjoni viimase raporti järgi on George Soros oma aktsiaportfelli suuri muudatusi teinud: ta müüs osa oma Amazoni ja Alphabeti aktsiatest ning vähendas osalust QQQ Trust Series 1 ETFis, mis on suurim Nasdaq 100 indeksit jälgiv ETF.

Teiste investeeringute puhul ei käinud tema käsi sugugi hästi: selgub, et ta ostis möödunud aasta lõpus umbkaudu kahe miljardi dollari eest elektriautotootja Riviani aktsiaid. Riviani aktsiad on käesoleva aasta jooksul 43 protsenti oma väärtusest kaotanud, nii et mees on paari nädalaga kaotanud selle positsiooniga ligikaudu miljard dollarit.

Samuti selgus, et lõppenud aasta neljanda kvartali seisuga kuulus Sorosele umbes 13 miljoni dollari suurune osalus Pelotonis. Ka see pole praegu Sorosele õnne toonud, sest segadused selle firma ümber on Pelotoni aktsiat räsinud. Eelmise nädala seisuga oli firma oma väärtusest kaotanud kolmandiku, kuid ümberkorraldused ja juhivahetus mõjusid aktsiale hästi ning aasta alguse tasemega võrreldes on aktsia vaid kolm protsenti madalamal tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles