Linda Nektari kasum kasvas järsult

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Linda Nektari uus tehnoloogia.
Linda Nektari uus tehnoloogia. Foto: Rando Kall

Linda Nektari läinud aasta kasum kasvas aastaga 87,3 protsenti, 122 715 euroni.

«Linda Nektariäritegevus arenes 2021. aastal soodsas suunas,» teatas ettevõtte juhatuse liige Kadri Rauba börsile.

Võrreldes aasta varasemaga paranesid ettevõtte müügimaht, müügitulu ja ärikasum. Kooskõlas uuendatud müügiprognoosiga, kujunes 2021. aastal ettevõtte käibeks 3 110 589 eurot, mis tähendab 23,8% kasvu.

Kääritatud madala alkoholisisaldusega jookide kategooria pakub jätkuvalt atraktiivseid pikaajalisi mahu- ja väärtusepõhiseid kasvuvõimalusi. Seetõttu on ettevõtte tooteportfelli valik (kohandatud vastavalt klientide vajadustele) suunatud just sinna. Lisaks siidritele, näeme ka teistes valitud kategooriates atraktiivseid kasvuväljavaateid. 2021. aastal jätkasime oma innovatsiooni, lisades tooteportfelli uusi eksootilisi kääritatud tooteid, milliste müük algab 2022. aasta alguses.

2021. aasta suurim väljakutse on olnud paljude sisendkulude järsk tõus. Elektri- ja gaasihindade tõus ei mõjuta mitte ainult meie tarnijaid, vaid ka teisi samas ja teistes tööstusharudes tegutsevaid ettevõtteid. Suhkrusiirupite kättesaadavus ja hinnakujundus on vaid joogitööstuse väljakutsete üks näide, kuna ülemaailmne nõudlus Euroopa tärklise derivaatide järele on kasvanud kiiremini kui pakkumine. Seetõttu nõuab 2022. aasta nii paindlikku kui ka tähelepanelikku planeerimis- ja ostustrateegiat, et selliseid mõjusid minimeerida. 2022. aastal, tooraine- ja energiakulude hinnatõusu arvestades, rakendab ettevõte hinnapõhiseid kohandusi, et kompenseerida muutunud tingimustes sisendkulude tõusu.

Linda Nektar jätkab tegevusi oma tootmise keskkonnamõjude vähendamiseks. Märkimisväärne osa jahutamiseks tarbitavast energiast saadakse ettevõtte omadest päikesepaneelidest, millega tagatakse isevarustatus taastuva ja rohelise energia kasutamise näol. Samuti on ettevõte otsustanud vähendada oma tootmise veekasutust ning tõhustada reovee puhastusprotsesse.

Juhtkonna 2022. aasta prognoosi kohaselt kasvab tänavu käive 16 protsenti, 3,6 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles