Merko ehitab 25 miljoni euroga Pelgulinna riigigümnaasiumi

BNS
Copy
Pelgulinna riigigümnaasium on üks viiest uuest riigigümnaasiumist, mis reedel tööd alustavad.
Pelgulinna riigigümnaasium on üks viiest uuest riigigümnaasiumist, mis reedel tööd alustavad. Foto: Riigi Kinnisvara AS

Merko Ehitus ehitab 25 miljoni euroga Tallinnas Pelgulinna riigigümnaasiumi, mille ehitus peaks valmima 2023. aasta augustis.

Merko Ehitus Eesti ja Riigi Kinnisvara AS sõlmisid Pelgulinna riigigümnaasiumi ehitamise lepingu, mis hõlmab neljakorruselise õppehoone ehitust ja mille juurde kuulub haljastusega linnapark, juurdepääsu- ja liikumisteed, jalgratta- ja autoparkla.

Õppehoone ehitusalune pind on 3773 ruutmeetrit ja suletud netopind 8273 ruutmeetrit. Kinnistule rajatakse juurdepääsu- ja liikumisteed, jalgratta- ja autoparkla, kõrg- ja madalhaljastus.

«Pelgulinna riigigümnaasiumi õppekava tuumaks on küsimus, kuidas lahendada probleeme, millele ei ole lihtsaid ja kiireid lahendusi. Sedasorti pedagoogika vajab paindlikku ja kogukonnale avatud õpikeskkonda ning uus koolimaja ning seda ümbritsev park neid väärtuseid kannavad,» ütles Pelgulinna riigigümnaasiumi direktor Indrek Lillemägi.

Õppehoone arhitektuurikonkursi võitis 2020 aastal arhitektuuribüroo Arhitekt Must ideekavandiga «Seitse venda», arhitektideks on Ott Alver, Alvin Järving, Mari Rass, Jõnn Sooniste, Katrin Vilberg, Lisett Laurimäe ning Karoliine Kuus, Kaire Koidu.

Pelgulinna riigigümnaasiumi ehitust rahastatakse riigieelarvest ja Euroopa Regionaalarengu Fondi rahast. Lepingu maksumus on ligikaudu 25 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles