Arco Vara kasum kasvas aastaga kahekordseks, neljas kvartal tõi kahjumi

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Arco Vara juht Miko Niinemäe.
Arco Vara juht Miko Niinemäe. Foto: Arco Vara/ Daisy Lappard

Arco Vara läinud aasta käive vähenes 17,4 protsenti, 11,6 miljoni euroni. Aastakasum kahekordistus 2,1 miljoni euroni.

Ettevõtte neljanda kvartali käive kukkus aastaga 96,8 protsenti, 330 000 euroni. 2020. aasta neljanda kvartali 1,3 miljoni eurose koondkasumi kõrvale tuli mullu 354 000 eurone kahjum.

«Tänane Arco Vara meeskond tõstnud ettevõtte omakapitali tootluse lati järgmisele tasemele,» ütles ettevõtte juht Miko Niinemäe.

Arco Vara tegevjuht Miko Niinemäe ütles möödunud aasta tulemusi kommenteerides, et kokkuvõttes on tänane Arco Vara meeskond tõstnud ettevõtte omakapitali tootluse lati järgmisele tasemele, kuid eesmärk tõsta näitaja 20%-ni vajab veel tööd.

Seoses kinnisvaraarenduse tsüklilise iseloomuga oli 2021. aasta neljas kvartal oodatult väikeste müügimahtudega ja rõhk seati uute projektide ettevalmistusse.

Huvi elamukinnisvara vastu püsis 2021. aastal kõrge. Arco Vara ehituses oleva Kodulahe arenduse kõik 72 kodu on leidnud omanikud ning lõppmüükide vormistamine toimub 2022. aasta II kvartalis. Äsja algas ka uue etapi, Kodulahe Rannakalda ehitus ning eelmüük. Niinemäe andmetel on huviliste nimekirjas enam kui 1000 inimest. Rannakalda ehituse peatöövõtjaks on Arco Vara uus tütarettevõte Arco Tarc, mis asutati, et Arco Vara oleks ka tuleviku arendusi silmas pidades oma aja peremees ja saaks tagada ehitusprotsessi alustamisel planeeritud ajal.

2021. aasta lõpus algas erilise arhitektuurilahendusega butiikhoone projekteerimine aadressile Lehiku 11. «Vaid viiest korterist koosneva Kuldlehe hoone ehituse algus on kavandatud käesoleva aasta III kvartalisse, müük algab II kvartalis,» kinnitas Niinemäe.

Jätkub arendustegevus Bulgaaria kinnisvaraturul. Tegevjuhi sõnul on sealne meeskond tegelenud Botanica Lozen Residences eramute projekteerimisega. 54 eramut arendatakse välja kolmes etapis, esimese etapi ehitus algab kavakohaselt 2022. aasta III kvartalisse.

«Käesoleva aasta eesmärk on suurendada mahte ja kasvada läbi uute investeeringute. Arco Vara 2021. aasta omakapitali positsioon oli ajalooliselt kõrgeimal tasemel ning ettevaatlikult, kuid tugevana vaatame otsa 2022. aastale,» ütles Miko Niinemäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles