Digitaliseerimine kasvatas IuteCrediti käivet ja kasumit

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
IuteCrediti võlakirjal oli Tallinna börsil esimene börsipäev
IuteCrediti võlakirjal oli Tallinna börsil esimene börsipäev Foto: IuteCredit

Eesti finantstehnoloogia ettevõtte IuteCrediti käive kasvas 2021. aastal 61,2 miljoni euroni ja puhaskasum 6,1 miljonit euroni. Balkanimaades laenu- ja makseteenuseid pakkuv ettevõte sõlmis mullu 291 439 laenulepingut ning andis klientidele 167 miljonit eurot uusi laene.

IuteCrediti juhi Tarmo Silla sõnul oli 2021. aasta kasvuaasta tänu digitaliseeritud kliendilahendustele ja üha mitmekesisematele tuluallikatele. «Üha suurem osa meie tuludest tuleb makseteenustelt ja uutelt teenustelt. Aasta lõpuks oli meil üle 180 000 MyIute äpi kasutaja ning enam kui 30 kaardivaba sularahaautomaati ning tehtud investeeringud digitaliseerimiseks on end juba ära tasunud,» rääkis Sild.

IuteCredit arendab elektroonilist rahakotti ehk MyIute äppi, kus kliendid saavad teha nutitelefoniga reaalajas ülekandeid, tasuda laenu osamakseid, kommunaalmakseid, makse, laadida mobiiltelefonile raha ja kanda raha teistele kontodele. Samuti saab tasuda veebi- või füüsilises poes kaupade eest ja võtta raha välja Iute sularahaautomaatidest.

«Meie suurem eesmärk on ehitada kiireim, mugavaim ja inimesekeskne pank, kus kõik teenused on kättesaadavad nutitelefonis. Hiljaaegu omandasime ligi 60% Moldova Energbanki aktsiatest ning plaanime saavutada maksimaalse osaluse pangas,» lisas Sild.

IuteCredit teenindas 2021. aastal Balkanimaades ja Moldovas enam kui 200 000 aktiivset laenu- ja makseklienti ning ettevõte plaanib sel aastal kasvatada kliendibaasi üle 300 000 inimeseni.

2021. aastal emiteeriti esmakordselt IuteCrediti võlakirjad lisaks Frankfurdi börsile ka Tallinn Nasdaqi börsil. Ühe võlakirja nimiväärtus on 100 eurot ning aastane kupongimäär 11%, mida makstakse välja kaks korda aastas. Esimene intressimakse toimub 6. aprillil 2022.

2008. aastal asutatud IuteCredit on Eesti fintech ettevõte. Kontsern pakub järelmakse ja välkarveldusi 100% omanduses olevate tütarettevõtete kaudu. IuteCredit teenindab kliente Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas. IuteCredit pakub tagatiseta tarbimislaene tagasimaksetähtajaga 1-48 kuud ning tagatisega autolaene tähtajaga kuni 72 kuud, samuti opereerib nutitelefoniga toimivaid ATM-e. IuteCrediti missioon on luua klientidele oma rahaasjades erakordne kogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles