Charlie Munger: Krüpto tuleks ära keelata

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Berkshire Hathaway asepresident Charlie Munger.
Berkshire Hathaway asepresident Charlie Munger. Foto: Lucy Nicholson

Warren Buffetti kauaaegne äripartner ja Berkshire Hathaway asepresident Charlie Munger kritiseeris nii riskikapitali kui ka bitcoini ning ütles, et krüptorahad tuleks üldse ära keelata, vahendab Bloomberg.

«Ma soovin, et see oleks viivitamatult keelatud, ja ma imetlen hiinlasi selle keelustamise eest,» ütles Munger kolmapäeval Daily Journali aastakoosolekul, mis toimus virtuaalselt. «Mina kindlasti ei investeerinud krüptosse. Ma olen uhke selle üle, et olen seda vältinud. See on nagu suguhaigus või midagi sellist. Ma lihtsalt pean seda põlu all olevaks.»

98-aastane miljardär on pikka aega olnud bitcoini kriitik, nimetades seda varem rotimürgiks. Kolmapäeval hoiatas ta ka teiste «kohutavate» turu liialduste eest, sealhulgas riskikapitali suure raha sissevoolu eest idufirmadesse.

«Kindlasti oli GameStopi suur lühikeste pigistamine kohutav liialdus, kindlasti on bitcoini värk ka kohutav liialdus,» ütles Munger. «Ma väidaksin, et riskikapital paiskab liiga palju raha liiga kiiresti ning riskikapitalis ja muudes erakapitali vormides on märkimisväärne kohutav liialdus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles