Keset Tallinna kerkib uus 100-miljoniline arendus

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
AS Merko Ehitus
AS Merko Ehitus Foto: Tairo Lutter

Merko Ehitus teatas, et sõlmis uue 116-miljonilise ehituslepingu.

Merko Ehitus ja AS Kapiteli gruppi kuuluv OÜ Tiigiveski Arendus sõlmisid lepingu Liivalaia kvartali, uue nimega Arteri kvartali maapealse osa ehitustöödeks aadressil Liivalaia tn 34 ja 36, Tallinn.

Merko alustas juba läinud aasta veebruaris kvartali nulltsükli ehitustöid ning maapealse osa ehituslepingu alusel jätkab kolme hoone ning neid ühendava keskhoone ja parkimismaja rajamisega. Lepingu maksumus on ligikaudu 116 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Kogu kvartal valmib 2024. aasta kolmandas kvartalis.

Arteri kvartal koosneb 28-, 15- ja 9-korruselisest hoonest ning neid ühendavast keskhoonest koos parkimismajaga. Kokku 38 000 m² üüripinnaga kvartalisse tuleb 29 000 m² kõrgekvaliteedilist büroopinda, 6000 m² erinevaid toitlustus- ja teeninduspindu ning 3000 m² üürikortereid. Kahekorruselisse maa-alusesse parklasse ja parkimismajja tuleb kokku 470 parkimiskohta ning Eesti suurim jalgrataste siseparkla.

Liginullenergiahooned on projekteeritud. Kvartali osana valmib kaks uut tänavat ning linnapark kunagise Härjapea jõesängi alal.

Merko Ehituse aktsia on tänavu kerkinud ligi 6 protsenti, 16,18 euro tasemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles