LHV esitas pangalitsentsi taotluse Ühendkuningriigis

BNS
Copy
LHV logo
LHV logo Foto: Erik Tikan

Pärast aastapikkust ettevalmistust esitas LHV UK Limited kolmapäeval Ühendkuningriigis taotluse pangalitsentsi saamiseks.

LHV UK Limitedi tegevjuhi Erki Kilu sõnul võttis pangalitsentsi taotluseks vajalike materjalide ettevalmistamine aega täpselt aasta. Samal ajal on ettevõte aktiivselt suhelnud ka Ühendkuningriigi järelevalvega ning võtnud arvesse järelevalve poolt antud suuniseid ja tehtud ettepanekuid, teatas LHV.

«Lisaks materjalide ettevalmistamisele oleme aasta jooksul tegelenud meeskonna loomisega Ühendkuningriigis. Täna töötab LHV Londoni kontoris juba 25 inimest ja uusi inimesi lisandub igal nädalal. Kui võtta arvesse LHV Tallinna kontoris otseselt LHV Ühendkuningriigi äritegevuse toetamisega seotud 55 inimest, siis on tegemist juba üsna arvestatava suurusega ettevõttega,» märkis Kilu.

Vastavalt avaldatud finantsplaanile investeerib LHV UK Limited sel aastal 10 miljonit eurot inimestesse, tehnoloogiasse ja riskikontrollisüsteemidesse.

«Lisaks LHV Londoni kontori laiendamisele oleme hetkel loomas ka teist kontorit Leedsi linna, kus asuvad tööle peamiselt IT spetsialistid ja arendajad. Liigume selgelt selles suunas, et eraldada LHV Ühendkuningriigi äritegevus Eesti panga tegevusest ja muuta see täiesti iseseisvaks,» ütles Kilu.

See tähendab tema sõnul eraldamist nii inimeste kui ka tehnoloogia osas. «Tehnoloogia osas kasutame rohkem kaasaegseid valmislahendusi ja pilvetehnoloogiat. Panga põhisüsteemi teenusepakkuja Ühendkuningriigis saab olema Tuum. Muudest olulisematest teenusepakkujatest Form3, Salesforce, Salv ja teised,» lisas Kilu.

AS LHV Group otsustas alustada tegevustega panga loomiseks Ühendkuningriigis, et selgemalt eraldada LHV Panga senised äritegevused Eestis ja Ühendkuningriigis. Seni on LHV tegutsenud Ühendkuningriigis LHV Panga filiaali kaudu.

Äritegevuste eraldamine võimaldab ettevõtte sõnul paremini vastata regulatsioonidest ja järelevalvest tulenevatele nõuetele. Samuti võimaldab selge eraldamine tuua paremini esile loodava panga tulemusi ja väärtust investorite jaoks. Ühendkuningriigis asutatud LHV UK Limited on AS-i LHV Groupi tütarettevõte.

Täna kasutab LHV Panga Ühendkuningriigi filiaali teenuseid 200 vahendajast klienti, kellel on omakorda rohkem kui 10 miljonit lõppklienti üle maailma. Klientide hulka kuuluvad teiste hulgas näiteks Wise, Monese, Coinbase, Trustly, Paysafe, Airwallex, TransferGo, Blockchain ja Currencycloud.

LHV UK Limitedi pangana tegutsemise eelduseks on regulatiivse heakskiidu saamine Ühendkuningriigi järelevalve poolt. Pangalitsentsi taotlemine võib võtta aega kuni 6 kuud, kui taotlus on esitatud täielikult, või kuni 12 kuud, kui taotlus ei ole esitatud täielikult. Peale pangalitsentsi saamist planeerib LHV viia äritegevuse LHV Panga Ühendkuningriigi filiaalist üle LHV UK Limited'i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles