Swedbanki veebipangas osteti jaanuaris enim Enefit Greeni aktsiaid

BNS
Copy
Swedbanki logo.
Swedbanki logo. Foto: Ints Kalnins

Swedbanki internetipangas osteti jaanuaris enim Enefit Greeni aktsiaid, enim müüdi aga Tesla väärtpabereid.

Swedbank Marketsi spetsialisti Rainer Saadi sõnul jäävad aasta esimest kuud iseloomustama börsilangus, intressimäärade tõus ning närvilisus finantsturgudel. Kõige enam tehti jaanuaris tehinguid aktsiatega sektoritest nagu tehnoloogia, pangandus, energeetika ja logistika.

Saad tõi välja, et Tallink Grupp teatas jaanuari alguses, et neljandas kvartalis veeti kokku 1,12 miljonit reisijat, mida on 142,6 protsenti rohkem kui 2020 samal ajal. Detsembris suurenes reisijate arv võrreldes 2020 aasta sama kuuga 153 protsenti.

Nokia aga tõstis jaanuari keskpaigas enda selle aasta prognoose ning teatas, et globaalne kiipide puudus ei ole mõjutanud ettevõtet nii halvasti kui eelnevalt kardeti. Tesla teatas jaanuari lõpus oodatust parema kvartalitulemuse, kuid tunnistas, et selle aasta tulemusi mõjutavad ilmselt tarneahelaprobleemid.

Samuti on USA Föderaalreserv andnud märku, et plaanib sel aastal intressimäärasid tõsta. «Kuna kõrged intressimäärad soosivad pigem väärtus- kui kasvuaktsiaid, toimus jaanuaris müük tehnoloogiaaktsiatega nagu Nio, Nvidia, AMD,» selgitas Saad.

Analüütik märkis ka, et Finnair teatas jaanuaris, et kärbib omikroni tõttu veebruaris 20 protsenti lendudest. Finnair andis juba eelmise aasta lõpus teada, et võib sel aastal lendude arvu vähendada.

Jaanuaris Swedbanki internetipangas enim ostetud ja müüdud aktsiad käibe põhjal:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles