Volkswagen viib Porsche börsile

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Kui Porsche AG aktsiate avalik esmapakkumine teoks saab, on investoritel võimalik investeerida kahte Porsche nime kandva ettevõtte aktsiasse. 
Kui Porsche AG aktsiate avalik esmapakkumine teoks saab, on investoritel võimalik investeerida kahte Porsche nime kandva ettevõtte aktsiasse. Foto: Postimees

Teisipäeval, mil maailma aktsiaturud Ukraina-Venemaa konflikti eskaleerumise tõttu langesid, hüppas Volkswageni aktsia hind üle seitsme, päevasiseselt isegi üle kümne protsendi.

Aktsia hinnaralli põhjustas ettevõtte ning selle suuromaniku Ferdinand Porsche järeltulijate valdusettevõtte Porsche Automobil Holding SE ühisavaldus, et pooled on jõudnud kokkuleppele Volkswageni tütarfirma, ikoonilise sportautode tootja aktsiate avaliku esmapakkumise (IPO) korraldamises ning börsil noteerimiseks.

Aktsiapakkumiselt saadavat raha kasutab Volkswageni (VW) grupp selleks, et rahastada uut strateegiat, mille hulka kuuluvad jõuline liikumine elektriautode tootmise poole, tehnoloogiate (nt isejuhtivad autod) edasiarendamine ning uus suund – akude tootmine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles