Enefit Green teatas esimese dividendi

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Enefit Greeni juhid. Aavo Kärmas, Innar Kaasik börsikella helistamas. Nüüd tuleb ka esimene dividend.
Enefit Greeni juhid. Aavo Kärmas, Innar Kaasik börsikella helistamas. Nüüd tuleb ka esimene dividend. Foto: Mihkel Maripuu

Enefit Green kasvatas müügitulu ja kasumit ning maksab nüüd investoritele 15 senti dividendi.

Enefit Green lõpetas eelmise aasta nii müügiltulu- kui ka kasumikasvuga. Firma müügitulu kerkis aastate võrdluses 114 miljonilt eurolt 153 miljonile eurole. 67,9-miljonilise kasumi asemel jäi Enefitile nüüd joone all kätte 79,7 miljoni euro suurune puhaskasum - ehk 30 senti ühe aktsia kohta. Suure panuse kasumisse andis neljas kvartal, mil õnnestus teenida 36 miljoni euro suurune puhaskasum. Sellest on plaanis investoritele välja maksta 39,9 miljonit eurot ehk 0,151 eurot aktsia kohta.

«2021. aasta tõestas inimeste usku rohepöörde võimalikusesse ja andis tugeva signaali, et vajame kiiresti ja palju uut süsinikuneutraalset tootmisvõimsust. Taastuvenergiat on vaja rohkem nii Eestis kui kogu Euroopas. Tuul ja päike on kõige odavamad ja keskkonnasäästlikumad energia tootmise viisid ning tehnoloogia ja lahendused suuremahuliseks tootmiseks on olemas,» kiitis Enefit Greeni juht Aavo Kärmas.

Ta meenutas, et aasta algas rahulikumalt, kuna seisti silmitsi raske võrdlusbaasiga – viimaste aastate tuulisema esimese kvartaliga, tänu millele saavutati 2020. aasta esimeses kvartalis rekordilise tuuleenergia tootmismaht. «2021. aasta esimeses kvartalis valitsenud nõrgemate tuuleolude tõttu ei suutnud me varasema aasta tulemust korrata. Aasta edenedes tuuleolud paranesid ning koos sellega ka meie tulemused. Teise poolaasta tootmistulemused olid väga head, samuti toetasid finantsilist poolt kõrged elektrihinnad. Rõõmu valmistasid Iru elektrijaama elektri- ja soojusenergia rekordilised tootmismahud. Samuti tegid heameelt suurepärased töötulemused digitaliseerimisele keskendunud varahalduse valdkonnas, mis aitasid hoida varade töökindlust väga kõrgel tasemel,» selgitas Kärmas.

Lühiajaliste arenduste portfelliga liiguti edasi ning Enefit Green võttis vastu lõpliku otsuse, ettulevad uued investeeringud: Leetu  kaks tuuleparki, Soomeüks tuulepark  ja Poola üks päikesepark. «Rajatavate tootmisvarade projekteeritud tootmisvõimsus on kokku ca 199 megavatti. See annab tuntava lisa ettevõtte praegusele 457-megavatisele elektritootmisvõimsusele. Käesoleval aastal plaanime langetada lõplikud investeerimisotsused peaaegu kaks korda suuremas mahus, et liikuda edasi üle 600 megavati suuruse investeerimisprogrammiga,» ütles Kärmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles