Inbank teenis ajaloo suurima kasumi

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja.
Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja. Foto: Jaanus Lensment

Inbank ületas 2021. aasta neljandas kvartalis oma senised müügirekordid ning lõpetas aasta rekordkasumiga.

Panga neljanda kvartali puhaskasum oli 2,9 miljonit eurot ja aasta auditeerimata puhaskasum ajaloo suurim ehk 11,0 miljonit eurot.

«2021. aastal suutsime vaatamata keerulistele oludele kasvada ja kõigil turgudel oma positsiooni tugevdada. Neljandas kvartalis jätkasime edukalt partnerpõhisele müügile suunatud strateegiat ning ületasime taas oma senised müügirekordid. Tugev müügikasv näitab, et tarbijakindlus on jätkuvalt kasvulainel ning finantseerimise mahud on ületamas koroonapandeemia eelset taset,» sõnas Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja.

Eelmisel aastal müüs Inbank ligi 500 miljoni euro eest krediiditooteid, mis on 66% rohkem kui aasta tagasi. Peamine müügikasv tuli järelmaksu valdkonnast, mille mahud olid ligi 360 miljonit eurot ehk 74% rohkem kui aasta varem. Samas näitasid tublit ja laiapõhjalist kasvu kõik tootevaldkonnad. Turgudest kasvas oodatult kõige kiiremini Poola, mille müügimahud kahe ja poole kordistusid 230 miljoni euroni.

Inbanki laenuportfell kasvas 2020. aastaga võrreldes 50% ja ulatus 605 miljoni euroni. Hoiuseportfell kasvas 58% ja ulatus aasta lõpu seisuga 618 miljoni euroni.

Inbanki teenis möödunud aastal ajaloo suurima, 11 miljoni eurose kasumi, mis on ligi kaks korda enam kui aasta tagasi. «Oleme oma ärimudeliga leidnud uue tasakaalupunkti ning siseneme 2022. aastasse varasemast madalamate marginaalide ja kvaliteetsema riskiprofiili tingimustes, kuid jätkuvalt kiire kasvu ootuses,» ütles Põldoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles