Saunum Group jäi mullu vaatamata mitmekordsele käibekasvule kahjumisse

BNS
Copy
Saunumi elektrikeris
Saunumi elektrikeris Foto: Kais Tolmats

Saunum Group kasvatas 2021. aastal käivet 6,8 korda tunamulluselt 278 000 eurolt 1,9 miljoni euroni; samas süvenes ettevõtte kahjum 222 100 eurolt 460 600 euroni.

 

Käibekasvu on enim mõjutanud müügitegevuse alustamine mitmetel eksportturgudel – Saksamaa, Soome, Šveits – ning sealsete mahtude kasv. Väiksemal määral aitas ettevõtte käibekasvule kaasa saunaehituse valdkonna lisandumine, teatas Saunum Group börsile.

2021. aasta Saunumi majandustulemusi võib juhtkonna ja nõukogu hinnangul pidada ootuspärasteks.

Möödunud aasta jooksul kasvatas ettevõte tootmismahtu 50 ühikult 300 ühikuni kuus. Saunum sõlmis edasimüügilepingud Soome, Saksamaa, Ukraina, Rootsi, Šveitsi, Poola, Ungari, Slovakkia, Rumeenia, Austraalia ja Norra turgudel.

2022. aastal plaanib Saunum Group läbi tütarettevõtete jätkata kasvavas tempos Saunumi seadmete arendamise ja müügiga. Konsolideerimisgrupi eesmärgiks on käibe ligikaudu kolmekordne kasv ning kahjumi vähendamine.

Käibekasv on planeeritud Eesti ehk ettevõtte koduturu müügimahtude kasvatamise ja erinevate, juba lepingutega kaetud eksportturgude, käivitamise läbi. Ühtlasi kavandab Saunum Group selleks aastaks arendusinvesteeringuid uute keriste, automaatika ja keriste lisade arendamisse üle miljoni euro väärtuses.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli konsolideerimisgrupis 19 töötajat, kaks juhatuse liiget ja kolm nõukogu liiget. Keskmine töötajate arv 2021. aastal oli 14. Saunumi tööjõu kulu oli mullu 725 000 eurot, sealhulgas 129 000 eurot optsioonikulu. Tänavu on konsolideerimisgrupi töötajate arv plaanis tõsta ligi 40 inimeseni.

Saunum Group AS on Eestis asutatud ja tegutsev ettevõte, mille põhitegevusalaks on saunakeriste ja sisekliimaseadmete arendus, tootmine ja müük. Ettevõtte aktsiad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi First North turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles