Ukraina emiteerib relvajõudude rahastamiseks sõjavõlakirju

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Ukraina sõdur. Pilt on illustratiivne.
Ukraina sõdur. Pilt on illustratiivne. Foto: Aris Messinis

Ukraina plaanib emiteerida nn sõjavõlakirju, et rahastada oma relvajõudude võitlust Venemaa sissetungi vastu. Riik lubab rahvusvahelistele investoritele võlad õigeaegselt tasuda

Ukraina rahandusministeerium avalikustas oma raha kaasamise plaanid, mille abil rahastada sõjategevust, teatades teisipäeval toimuvast uuest võlakirjaoksjonist, vahendab Financial Times.

Esmaspäevasel investorite kõnelusel võlakirjafondide halduritega kirjeldas Ukraina riigivõla haldamise valitsuse volinik Juri Butsa rahakogumist nn sõjaliste võlakirjade abil, mis on suunatud kõigile, kes soovivad toetada eelarvet praegusel raskel ajal.

Butsa ütles investoritele, et Venemaa esialgne rünnakuplaan kukkus põhjalikult läbi, ning ta rõhutas, et Ukraina valitsus ja riigikassa toimivad igati, hoolimata naaberriigi sõjalisest rünnakust.

Ukraina olemasolevad võlakirjad tegid läbi järsu hinnalanguse, sest investorid on mures Venemaa sissetungi pärast ning Kiievi suutlikkuses oma võlakohustusi täitma. Ukraina 2032. aastal lõppeva dollarivõlakirja hind langes esmaspäeval 31 sendini dollari kohta.

Butsa sõnul on raha juba teel ja Ukraina saaks teha teisipäevaks kavandatud umbes 290 miljoni dollari suuruse kupongimakse rahvusvahelistele võlakirjaomanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles