Coinbase külmutas sadade venelaste krüptokontod

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Coinbase'i logo Vene lipu taustal
Coinbase'i logo Vene lipu taustal Foto: Dado Ruvic/Scanpix

Coinbase teatas, et blokeeris 25 000 Venemaa päritolu kasutaja krüptorahakoti.

Krüptokauplemisplarvorm Coinbase teatas, et blokeeris 25 000 Venemaa kasutaja krüptorahakotid, vahendab Venturebeat.

Coinbase otsustas eile alustada mitmeastmelist sanktsiooniprogrammi, et aidata valitsust ebaseadusliku agressiooni vastu ja toetada rahvuslikku turvalisust.

Coinbase ütles, et blokeeritud kontode taga olevad isikud tegelesid nende hinnangul illegaalse tegevusega.

Coinbase'i otsus hakata vene kontosid blokeerima tuleb ainult kolm päeva pärast seda, kui ettevõtte juht Brian Armstrong oma twitterikontol kirjutas, et paljude tavaliste venelaste jaoks on nende krüptosäästud alternatiiviks olukorras, kus rubla on kokku vajunud.

Coinbase'i aktsia kaupleb USA börsil ning on alates oma mullusügisesest börsiletulekust kaotanud poole oma väärtusest ja kaupleb 164 dollari juures.

Euroopa Liit plaanis juba enne Ukraina sõja algust laiemaid krüptorahapiiranguid, aga nagu kirjutab täna Handelsblatt, siis Euroopa Parlamendi töökavast on kadunud krüptoraharegulatsiooni puudutav osa ehk teema on esialgu maha võetud. Sotsiaaldemokraadid, rohelised ja vasakpoolsed tahtsid keelustada krüptoraha, kuna too saastab loodust ja on liiga energiamahukas.

Küll aga on Euroopa Liit öelnud, et tahab Ukraina sõjaga seoses kehtestada Venemaale krüptorahaga seotud piiranguid. Täpsemad sammud pole veel teada.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles