Google ostab turvaettevõtte 5,4 miljardi dollari eest

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Google'i kontor New Yorgis.
Google'i kontor New Yorgis. Foto: ANDREW KELLY

Suured tehnoloogiaettevõtted konkureerivad nüüd oma turvategevuse tõhustamise nimel. Microsoft oli samuti varem öelnud, et kaalub Mandianti ostmist.

Tehnoloogiahiid Google ostab turvafirma Mandiant 5,4 miljardi dollari eest, vahendab Reuters.

Tehing tugevdab Google'i pilveandmetöötluse äri, mis teenib aastas 19 miljardit, ning toetab tema turva- ja nõustamisteenuseid, teatas ettevõte teisipäeval.

Reutersi andmetel soovivad ka konkurendid Microsoft ja Amazon tugevdada oma kasvavate pilveüksuste turvafunktsioone. Microsoft oli ka varem öelnud, et kaalub Mandianti ostmist.

Google'i ettepanek osta firma hinnaga 23 dollarit aktsia kohta on umbes 53 protsenti kõrgem kui Mandianti aktsia hind enne Microsofti ülevõtmispüüdluste väljakuulutamist.

Mandiant on spetsialiseerunud küberjuhtumitele reageerimisele ja küberturvalisuse testimisele. Sellest sai eelmisel aastal iseseisev ettevõte, kui Fire Eye, mis omandas Mandiant 2013. aastal, müüs oma tooteäri ja nime 1,2 miljardi dollari eest konsortsiumile. Reutersi andmetel on näiteks uudisteorganisatsioonid ja ettevõtted kasutanud Mandianti teenuseid küberrünnakute uurimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles