Nafta hind kukkus kolinal (2)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Naftapump Prantsusmaal.
Naftapump Prantsusmaal. Foto: PASCAL ROSSIGNOL

Nafta hind kukkus kolmapäeval üle 17 protsendi pärast seda, kui Araabia Ühendemiraadid teatasid, et nad toetavad tarnete suurendamist, vahendab Reuters.

Brenti toornafta langes kolmapäeval enam kui 17 protsenti, taastudes sellest osaliselt, kaubeldes õhtul 13,4 protsenti madalamal ehk 110,82 dollaril barreli kohta. USA toornaftaindeks langes 12,5 protsenti 108,26 dollarile.

Langus on suuresti tingitud Araabia Ühendemiraatide soovist toetada tarnete suurendamist segaduses naftaturul, kuna Venemaale pärast Ukraina sissetungi kehtestatud sanktsioonide tõttu on tekkinud tarnekatkestused.

«Me pooldame tootmise suurendamist ja julgustame OPEC-it kaaluma tootmismahu suurendamist,» sõnas AÜE suursaadik Washingtonis Yousuf Al Otaiba Twitteri vahendusel.

Kauplejate seas levisid ka teated, et OPEC-i liikme Iraagi naftaministri sõnul võib Iraak suurendada oma naftatoodangut, kui OPEC+ seda nõuaks.

OPEC-i kõnepruuk muutus sel nädalal, kui grupi peasekretär Mohammed Barkindo ütles, et pakkumine jääb nõudlusest maha, kuigi nädal tagasi süüdistas OPEC+ hinnatõusus geopoliitikat, mitte tarnepuudust.

Nafta hind oli juba varasemalt hakanud langema, kuna Rahvusvaheline Energiaagentuur teatas, et Venemaa tarnete katkemise kompenseerimiseks võib naftareserve täiendavalt kasutusele võtta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles