Coop Panga kasum kasvas veebruaris enam kui poole võrra

BNS
Copy
Coop Panga juht Margus Rink
Coop Panga juht Margus Rink Foto: Romet Kreek

Coop Pank teenis selle aasta veebruaris ligi 1,3 miljonit eurot puhaskasumit, mida oli 54,3 protsenti enam kui mullu samal ajal.

Aasta kahe esimese kuuga on pank teeninud 2,8 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 46 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal perioodil. Panga omakapitali tootlus oli veebruaris 14,7 protsenti, kulu-tulu suhe 58,2 protsenti, teatas Coop Pank börsile.

«Coop Panga ärimahud on aasta kahe esimese kuuga kenasti kasvanud ja pank teenis korralikku kasumit. Coop Pank on keskendunud Eestis tegutsevatele klientidele ja seetõttu võime eeldada, et Euroopas puhkenud sõja otsene mõju meie äritegevusele saab olema pigem tagasihoidlik,» ütles Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink.

Samas nentis ta, et sõda ja sellega kaasnevad sanktsioonid kahtlemata mõjutavad Eesti majandust ja peab arvestama võimalike kaudsete mõjudega nii panga klientide finantsidele ning kindlustundele. «Coop Pank ja Coopi ühistud on toetanud Ukraina abivajajaid läbi Punase Risti miljoni euroga. Coop Pank võimaldab Ukraina pankadesse teha tasuta makseid ja Ukraina residentidele avatakse pangakontod kiiresti ja ilma teenustasuta,» lisas Rink.

Veebruaris kasvas panga klientide arv 2100 võrra ja arveldavate klientide arv 1800 võrra. Kuu lõpuks ulatus klientide arv 119 700-ni. Aastaga on kliendibaas kasvanud 34 protsenti.

Panga klientide hoiuste maht kasvas veebruaris 30 miljoni euro võrra ulatudes kuu lõpu seisuga 1,16 miljardi euroni. Äriklientide hoiused kasvasid 39 miljonit ja eraklientide hoiused 4 miljonit eurot. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kahanes 13 miljoni euro võrra. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 45 protsenti.

Panga laenuportfell kasvas veebruaris 27 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 997 miljoni euroni. Ärilaenud kasvasid 15,9 miljonit eurot, kodulaenud kasvasid 8,5 miljonit eurot, liising kasvas 2 miljonit eurot ja tarbijafinantseering 1 miljon eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 45 protsenti.

Veebruaris tehti laenude allahindluseid 100 000 euro ulatuses. Võrreldes möödunud aasta kahe esimese kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 29 protsenti ja tegevuskulud 22 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles