Euroopa aktsiate tõus kiirenes, sest Putin viitas Ukraina kõneluste edenemisele

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Venemaa president Vladimir Putin suutis aktsiaturu tõusma panna
Venemaa president Vladimir Putin suutis aktsiaturu tõusma panna Foto: EPA/Scanpix

Euroopas kiirenes aktsiate hinnatõus, kuna Venemaa president Vladimir Putin viitas, et Ukraina kõnelused on muutnud positiivsemaks.

Putin ütles reedel, et Ukrainaga kõnelustel on saavutatud mõningast edu ja positiivseid muutuseid. Palju polnudki vaja, et investorid hakkaks aktsiaid ostma.

Kui eile kukkus Euroopa laiapõhine aktsiaindeks Stoxx 600 1,7 protsenti, siis täna tõusis börsibaromeetri näit kaks protsenti. Saksamaa aktsiaturg tõusis kolm protsenti ning Hispaania ja Prantsusmaa 2,3 protsenti.

«Meie baasstsenaariumiks on suveks vaherahu ning Venemaa ja NATO vaheline vaenuliku retoorika taandumine, paistab selline areng ikka kauguses,» ütles UBS globaalse varahalduse investeerimisjuht Mark Haefele. «Sõda vähendab selgust toormehindade, üleilmse majanduskasvu ja inflatsiooni osas.»

Euroopa Keskpank sillutas eilsel istungil teed intressi tõstmiseks. USAs tuli inflatsiooninäitaja, mille kohaselt ulatus veebruaris hinnatõus 7,9 protsendini, mis on 40 aasta suurim.

Bank of America ülevaade näitas, et Euroopa aktsiatest tõmmati rekordkiirusel raha välja. Nädalaga võeti Euroopa aktsiatest välja 13,5 miljardit dollarit. Investorid ostivad turvalisi rahapaigutusi kulla ja raha näol.

Goldman Sachs vähendas Venemaa sõja tõttu Ukrainas euroala tänavust majanduskasvu prognoosi 3,9 protsendilt 2,5 protsendini, kirjutab Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles