Harju Elektri aktsia on kallis ja odav ühekorraga

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Harju Elektri juhi Tiit Atso sõnul ootab ettevõte tänavu suurt kasvu Rootsis, kus tahetakse kahe uue tehase käivitamisega hakata püüdma sama suurt käivet kui peamiseks turuks kujunenud Soomes.
Harju Elektri juhi Tiit Atso sõnul ootab ettevõte tänavu suurt kasvu Rootsis, kus tahetakse kahe uue tehase käivitamisega hakata püüdma sama suurt käivet kui peamiseks turuks kujunenud Soomes. Foto: Mihkel Maripuu

Mullu aktsionäre aktsia hinna suure tõusuga rõõmustanud Harju Elektri põhitegevus on küll tootmine, ent kenasti on end ära tasunud ka kõrvaltegevused ja tänavu maksab firma dividendiks peaaegu kogu kasumi. Kui võrrelda Harju Elektri eelmise ja tänavuse ­aasta liikumisi, on aktsia ­pärast tõusu Skeletoni tiibade jõul muutunud taas pigem tavalise tööstusettevõtte osakuks.

Harju Elektri (HE) aktsia läinudaastase võimsa tõusu taga oli LHV foorumi avastus ja lugu Äripäevas, et HE-le kuulub 7,64 protsenti Eesti superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies osakutest. HE aktsia oli justkui tagauks Skeletoni.

Aastaga on aktsia ­kukkunud 24,4 protsenti. Lisaks ettevõtte­spetsiifilistele teguritele on aktsiat mõjutanud üleilmne laiem börsilangus, mis pole säästnud ka teisi Eesti börsiaktsiaid.

Ent HE on raha paigutanud mujalegi kui vaid Skeletoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles