Kas raha tuleb: täna oodatakse Venemaalt märgilist rahaülekannet

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Vene rubla ja USA dollar
Vene rubla ja USA dollar Foto: Maxim Shemetov/Scanpix

Täna peaks Venemaa maksma oma kahe võlakirja eest investoritele 117 miljoni dollari suuruse intressi, aga praegu ei paista raha kuskilt.

Kahe Venemaa võlakirja intressimakse kuupäev kukub täna: siis on riigil vaja investoritele maksta 117 miljoni dollari suurune intressimakse, vahendab Handelsblatt. Seni aga raha ei paista ning pole teada, kas või kuna makse tulla võiks.

Iseenesest on tegu väikese summaga, aga kuna see on esimene suurem makse, mis tuleb teha kahe dollarites noteeritud Venemaa võlakirja eest, on maksmine -  või mittemaksmine  - märgiline.

Reitinguagentuur Fitch teatas Handelsblatti järelpärimise peale, et kui juhtub, et Venemaa maksab intressi, aga maksab Vene rublades, siis see tähendaks lepingutingimuste järgi mittemaksmist. Rublamakset oodatakse seetõttu, et Venemaal on meedia andmetel keeruline oma välisvaluuta-reservidele ligi pääseda.

Sellest ajast hakkab siis jooksma 30-päevane lisaaeg, mille jooksul makse tehtud saama peab, muidu on käes niinimetatud tehniline maksujõuetus (default).


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles