SEB tahab oma Venemaa varadest lahti saada

BNS
Copy
SEBi logo
SEBi logo Foto: CHRIS HELGREN/REUTERS/Scanpix

SEB fondiettevõte SEB Investment Management on piiranud Vene turu positsioone ning eesmärgiks on osalused maha müüa niipea, kui turutingimused seda võimaldavad.

SEB fondiettevõte SEB Investment Management teatas, et neil on siiski mõned fondid, mille positsioonid on otseselt seotud Venemaa turuga, kuid osalus ei olevat suur.

SEB Investment Managementi sõnul kavatsetakse kõik Venemaa väärtpaberid müüa vastutustundlikult ning kontrollitult, et kaitsta osakuomanike huve. Venemaa turu sulgemise tõttu on aga ebaselge, millal ja kuidas seda tehakse. Nimelt on Moskva börs kolmandat nädalat järjest suletud.

SEB Eastern Europe Small and Mid Cap Fund fondiga on kauplemine alates 28. veebruarist peatatud. Sellest tulenevalt ei võta SEB Investment Management AB fondi eest alates nimetatud kuupäevast haldustasu.

SEB Investment Managementil on lisaks kaks Luksemburgis registreeritud fondi, mille positsioonid on otseselt seotud Venemaa turuga. Antud fondide positsioonid on väiksemad kui 1 protsenti kogu fondist. Seetõttu ei ole ettevõtte kinnitusel fondide hindamine olnud oluliselt mõjutatud ning fondid on jäänud kauplemisele avatuks.

SEB Eastern Europe Small and Mid Cap Fundi seotus Venemaaga on hinnanguliselt 35–40 protsenti, SEB Emerging Markets Fundi seotus Venemaaga on hinnanguliselt 0,87 protsenti ning SEB Global Exposure Fundi seotus Venemaaga on hinnanguliselt 0,11 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles