Alibaba kostitas investoreid rõõmusõnumiga: firma ostab 25 miljardi dollari eest aktsiad tagasi

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Alibaba kontor Pekingis.
Alibaba kontor Pekingis. Foto: Tingshu Wang

Hiina tehnoloogiahiid, mille aktsia hind viimase aastaga järsult langenud on, suurendas teisipäeval märkimisväärselt oma aktsiate tagasiostu volitusi.

Hiina tehnoloogiaettevõte Alibaba Group suurendas teisipäeval oma aktsiate tagasiostuprogrammi 25 miljardi dollarini, vahendab Reuters.

Ettevõtte enda aktsiate ostmine suurendab ülejäänud aktsiate väärtust, kuna ettevõtte käibelolevate aktsiate arv väheneb. 

Reutersi andmetel oli Alibabal 2021. aasta detsembri lõpus 75 miljardi dollari suurune sularahareserv. Oma viimases tulude avaldamises ütles Alibaba, et tema tulud kasvasid aastaga 10 protsenti.

See on teine kord, mil Alibaba laiendas oma aktsiate tagasiostuprogrammi. Antud teate tõttu kallines ettevõtte aktsia Hongkongi börsil teisipäeval rohkem kui 11 protsenti ning ka New Yorgi börsi avanedes tõusis aktsia üle 10 protsendi. Samas on firma aktsia hind endiselt vähem kui pool sellest, mis ta oli aasta tagasi.

Alibaba aktsia hind nägi eelmise nädala alguses suurt langust, kuna Hiina aktsiaturgudel toimus paaniline müük seoses suureneva reguleerimise, pandeemia leviku ja Venemaa vastu suunatud kaubandussanktsioonide võimaliku laiendamisega.

Hiina valitsus rahustas turge eelmise nädala kolmapäeval. Asepeaminister Liu He lubas muu hulgas leevendada tehnoloogiaettevõtete regulatsioone, mis tõi nende aktsiad august välja. Näiteks Alibaba aktsia tõusis toona kiiresti üle 35 protsendi.

Ettevõte viib praegu läbi märtsis väljakuulutatud restruktureerimisprogrammi, mille raames valmistub ta koondama kümneid tuhandeid töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles