Üllatus: Saunum langetas prognoose ja tahab raha kaasata (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Saunumi kerisega saun.
Saunumi kerisega saun. Foto: Saunum

Saunum Group teatas, et langetab käesoleva ja järgneva aasta käibeprognoosi 2022. aasta jaanuaris esitatuga võrreldes 6,7 miljonilt eurolt 5,1 miljonile eurole käesoleval aastal ja 16,7 miljonilt eurolt 11,3 miljonile eurole 2023. aastal. Samuti korrigeeritakse sellest tulenevalt 2022. ja 2023.aasta kasumiprognoose, teatas ettevõte.

«Maailmamajanduse hetkeolukorrast tulenevalt korrigeerime 2022. ja 2023. aasta majandusprognoose selliselt, et 3,5 kordse kasvu asemel plaanime kasvada 2,7 korda sel aastal. Tänase info valguses ei ole teist võimalust kui prognoose korrigeerida,» ütles Saunum Group AS nõukogu esimees Andrus Vare.

«Metalli- ja tootmissisendhindade tõus tahes-tahtmata mõjutab brutomarginaali ning seadmete hindade tõusu korral oleme valmis, et müük võib ajutiselt väheneda,» lisas Vare.

«Siiski on sellisel raskel ajal nagu täna, põhjust positiivseks. Saunum on turule toonud päris oma keriseautomaatika «Saunum Leil», mille teise arendusetapi ettevalmistused juba käivad. See arendus võimaldab realiseerida Saunumi olemasolevates patentides ja uues patendinõudes olevad innovatiivsed lahendused. Samuti oleme alustanud uue põlvkonna kerise arendamisega. Saunumi arendusmeeskond on jõudsalt kasvanud ning kevadel on arendusmeeskonnas juba üle 15 inseneri/arendaja. Täna saan uhkusega öelda, et Saunum on saunatehnoloogiaettevõte, mis lisaks juba turule toodud lahendustele jätkab uute lahenduste väljatöötamisega. Meie eesmärgiks on viia konkurentidest eristuv Saunumi innovatiivne saunatehnoloogia kiiresti ja laialdaselt maailmaturule,» ütles Vare.

Arendustegevuseks ja uutele turgudele sisenemise tarvis tehtavateks investeeringuteks kaasab Saunum Group AS avalikult kapitali. Juhul kui 28.märtsil 2022 toimuv aktsionäride üldkoosolek aktsiakapitali suurendamise ettepaneku heaks kiidab, algab aktsiate avalik pakkumine 31.märtsil 2022. Täpsemad kapitali kaasamise tingimused ja pakkumisdokument on plaanis avaldada 29.märtsil 2022.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles