Hagen Bikes Holding lõpetas esimese aasta 86 700 eurose kahjumiga

BNS
Copy
Hagen Bikes läks börsile.
Hagen Bikes läks börsile. Foto: Sander Ilvest

Möödunud aasta novembris registreeritud Hagen Bikes Holding AS-i auditeerimata konsolideeritud 2021. aasta müügitulu oli 16 700 eurot, seejuures jäi ettevõte aga 86 700 euroga kahjumisse.

Hagen Bikes Holding on Hagen Bikes Grupi emafirma. Grupi põhiliseks tegevuseks on kastijalgrataste tootmine, turundamine ja müük. 2020. aastal müüs ettevõte lisaks linnaratastele ja nende lisadele 11 kastiratast. 2021. aastast lõpetati linnarataste ja nende lisavarustuse müük ning müüdi 47 kastiratast, selgub Hageni 2021. aasta majandusaruandest.

2021. aastal kaasas Hagen Bikes kahel korral raha. Aasta alguses kaasati 100 000 eurot läbi erainvestorite otseinvesteeringute, aasta lõpus viidi läbi esmane avalik pakkumine, mille käigus märkis aktsiaid enam kui 6000 investorit. Ettevõte kaasas seeläbi 500 000 eurot.

2022. aastal on Hagen Bikes grupi eesmärgiks on müüa 250 või enam ratast ning saavutada müügitulu 800 000 eurot.

Hagen alustas tegevust Taanis ning kuigi praeguseks on ettevõte kolinud Eestisse, on Taani siiani Hageni koduturg ning ligi 25 protsenti kastirataste müügist leiab aset Taanis. Taani järel keskendub Hagen Saksamaa ja Prantsusmaa turgudele ning igi 20 protsenti müüdud ratastest läheb Saksamaale ja ligi 33 protsenti Prantsusmaale. Ülejäänud müük jaguneb Belgia, Tšehhi, Soome, Rootsi, Hollandi, Iirimaa, Hispaania, Šveitsi ja Ühendkuningriikide vahel. Eestisse müüb Hagen ligikaudu 4 protsenti toodangust.

Hageni toodete pakkumine sõltub olulisel määral teistes riikides toodetud kaupade kättesaadavusest, mistõttu võib COVID-19 kriisile järgnenud globaalne kaubatarnete ja toormaterjalide kriis mõjutada Hageni tegevust, kuivõrd jalgrataste toomisdetailide ja toormaterjali kättesaadavus on piiratud või oluliselt raskendatud. Selle tagajärjel võib Hagenil esineda tõrkeid kavandatud laienemiseesmärkide täitmisel, sest soovitud kaupu pole võimalik õigeaegselt või sobiva hinnaga kätte saada. Lisaks võivad teatud toorainete tarned olla mõjutatud sõjalisest konfliktist Ukrainas.

Hagen Bikes Grupp koosneb kahest ettevõttest, Hagen Bikes Holding AS-ist ning selle 100-protsendisest tütarettevõttest Hagen Bikes OÜ. Hagen Bikesi algus ulatub aastasse 2014, kui Taanis asutati KP Cykler IVS. Aastal 2017 koliti tegevus Eestisse ning asutati praegune Hagen Bikes OÜ, varasema nimega KP Cyclery Estonia OÜ. Hagen Bikes Holding AS asutati 2021. aastal ning mitterahaliseks sissemakseks oli osalus Hagen Bikes OÜ-s.

Tänavu veebruaris alustasid Hagen Bikes OÜ ja Hagen Bikes Holding AS ühinemisprotsessi aruandluse, kulude ja juhtimise optimeerimiseks ning lihtsustamiseks.

Grupi juhatus koosneb kahest liikmest: Kaspar Peek ja Taaniel Mägi. Grupi nõukogu koosneb kolmest liikmest ja sinna kuuluvad Indrek Narusk, Teet Praks ning Tanel Kangert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles