Aerofloti aktsia pikeerib Moskva börsil, ettevõte on vähem väärt kui LHV grupp (2)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Venemaa sõjast Ukrainas saadud obadus kukutas Venemaa rahvusliku lennukompanii Aerofloti turuväärtuse LHV Grupist väiksemaks
Venemaa sõjast Ukrainas saadud obadus kukutas Venemaa rahvusliku lennukompanii Aerofloti turuväärtuse LHV Grupist väiksemaks Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa lennukompanii Aeroflot on hädas. Seda peegeldab aktsia hinnaliikumine Moskva börsil. Kahe päevaga on aktsia langenud enam kui veerandi võrra.

Aktsia, mis mullu oktoobri alguses maksis enam kui 70 rubla, kukkus täna lõunaks 14,5 protsenti ja selle eest käidi välja 26,20 rubla.

Kahe aastakümne jooksul on Venemaa püüdnud Aerofloti moderniseerida. Ettevõttesse on maetud miljardeid dollareid. Halva toidu ja ebamugavate istmete poolest tuntud nõukogude ajastu jäänuk sai uute lennukitega lennates mitmeid auhindu, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kuid kõik see lõppes 24. veebruaril, kui Venemaa sõjaväga ründas Ukrainat. Nüüd on Aerofloti lennukitele Euroopa Liidu õhuruum suletud. Kompanii väljavaated on viletsad.

Ettevõte turuväärtus on langenud 800 miljoni dollarini ehk see on odavam LHV grupist, mille turuväärtus on 1,35 miljardit dollarit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles