DelfinGroup maksab kvartalitulemuste eest heldelt dividende

BNS
Copy
Didzis Ādmīdiņš, DelfinGroupi juhatuse esimees.
Didzis Ādmīdiņš, DelfinGroupi juhatuse esimees. Foto: DelfinGroup

Läti finantsettevõte AS DelfinGroup maksab 2021. aasta neljanda kvartali tulemuste eest dividende kokku 779 500 eurot ehk 0,0172 eurot aktsia kohta.

Eelmise aasta kolmanda ja neljanda kvartali eest on dividendidena välja makstud kokku 1,3 miljonit eurot. DelfinGroup on võtnud kohustuse jaotada kuni 50 protsenti oma kvartalikasumist aktsionäridele ja lisaks maksta iga-aastaseid dividende, teatas finantsettevõte.

Neljanda kvartali dividendide saamise õigus on aktsionäridel, kes omavad aktsiaid selle aasta 8. aprillil. Dividendide väljamaksmise kuupäevaks on määratud 12. aprill.

28. märtsil toimunud aktsionäride koosolek kiitis heaks ka töötajate optsiooniprogrammi muudatused, mis lubavad ettevõttel nelja aasta jooksul anda kuni 100 000 aktsiat strateegilistele töötajatele. DelfinGroup plaanib töötajaoptsioonide programmi pikaajaliseks toetamiseks emiteerida kuni 450 000 ettevõtte aktsiat.

2021. aastal olid DelfinGroupi tulud ja kasum rekordilised. Ettevõtte mullune müügitulu kasvas 7,7 protsenti, 25,5 miljonit eurot, maksueelne kasum ulatus omakorda 5,2 miljoni euroni, kasvades aastaga 7,2 protsenti.

Eelmise aasta neljanda kvartali tulud püstitasid kvartalitulemuste rekordi – 7,1 miljonit eurot, kasvades kolmanda kvartaliga võrreldes 9,2 protsenti. Maksueelne kasum kasvas kvartaliga 41,7 protsenti ja ulatus 1,7 miljoni euroni, samas kui puhaskasum kasvas samal perioodil 60 protsenti, 1,6 miljoni euroni.

2009. aastal asutatud DelfinGroup on litsentseeritud finantsteenuste firma, mis opereerib kahte kaubamärki – Banknote ja VIZIA. Grupi põhiteenusteks on kasutatud asjade müük esindustes ja internetis, pandi tagatisel laenud, tarbimislaenud, osta-nüüd-maksa-hiljem laenud (BNPL) ja seenior-laenud, mis on suunatud eakamatele klientidele.

DelfinGroupi võlakirjadega kaubeldakse Riia börsil alates 2014. aastast. Eelmise aasta oktoobrist on ettevõtte aktsiad kaubeldavad Nasdaq Riia börsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles