Tallinna börsi alternatiivturul algab kauplemine Tuul Mobility võlakirjadega

BNS
Copy
Tuule Mobility elektritõuksid
Tuule Mobility elektritõuksid Foto: Tuul Mobility

Esmaspäeval algab Tallinna börsi alternatiivturul kauplemine elektritõukerataste renditeenust pakkuva Eesti ettevõtte Tuul Mobility tagatud võlakirjadega.

Tuul Mobility tagatud võlakirjaemissiooni maht on 3,1 miljonit eurot. Ühe võlakirja nimiväärtus on 500 eurot ning aastane intressimäär 10 protsenti, mida makstakse välja kaks korda aastas. Võlakirjade lunastamistähtaeg on 29. märts 2027, teatas Nasdaq Tallinn.

Tuul Mobility võlakirjade kauplemisele võtmine on jätk ettevõtte poolt läbi viidud avalikule võlakirjapakkumisele. Kogunõudlus võlakirjade vastu oli 4,45 miljonit eurot ning pakkumine märgiti 44 protsenti üle. Kokku osales võlakirjapakkumises 1757 investorit.

«Tuule nimi viitab ilmselt vabadusele, mida elektritõukerattad inimestele linnas liikumisel võimaldavad. Ma võin kinnitada, et ettevõtte nimeks oleva sõnaga saab kirjeldada ka Tuule juhtide ja kogu meeskonna ambitsiooni ja tegevust linnatranspordi jätkusuutlikumaks muutmise nimel,» ütles Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots.

«Praegust geopoliitilist olukorda arvesse võttes teadsime, et aeg avalikuks pakkumiseks ei ole kõige soodsam. Seda suurem oli meie rõõm näha niivõrd suurt huvi pakkumise vastu. Pakkumise 44 protsenti ülemärkimine on suur tunnustus Tuulele ja meie tegemistele,» märkis Tuul Mobility juht Jaan Kekišev.

«Tõukerataste renditeenus on kapitalimahukas äri, eriti kui teha seda kvaliteetselt ja keskkonnasõbralikult. Kuna meie plaan on renditeenusega laieneda ja tuua positiivseid muutusi veelgi rohkematesse linnadesse, otsustasime oma kasvuplaanide rahastamiseks kaasata kapitali First Northi kaudu,» lisas Kekišev.

Advokaadibüroo Lextal nõustas Tuult võlakirjapakkumise läbiviimisel ja kauplemisele võtmisel ning on Tuule volitatud nõustaja First North turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles