Eesti saunamehed pöörasid tülli

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Saunumi kerisega saun.
Saunumi kerisega saun. Foto: Saunum

Saunakeriste tootjad pöörasid omavahel tülli, Saunum ähvardab Huumi juriidiliste meetmetega.

Eile ilmus Äripäevas artikkel, milles saunakeriste tootja Huumi juht Siim Nellis pidas konkurendi Saunumi keriseid tuleohtlikuks.

Selle peale avaldas Saunum täna börsiteate, milles ettevõtte juht Henri Lindal kirjutas, et «artiklis esitatud väited Saunumi keriste tuleohtlikkuse kohta ei vasta tõele ning tegemist on konkurendi pahatahtliku laimukampaaniaga, mis on ajastatud rahakaasamise perioodile, tekitamaks maksimaalselt kahju».

Lindal ütles, et artiklis toodud väidetega kaebus esitati ka tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ametile (TTJA), kes töötas toote ohutuse hindamiseks algatatud järelevalvemenetluse käigus läbi kõik Saunumi kerist ja selle ohutust puudutavad dokumendid, testide tulemused ning uuris kaebuses esitatud väiteid.

«TTJA lõpetas juba kuu aega tagasi järelevalvemenetluse, kuna kaebuses esitatud asjaolud ei saanud kinnitust ning tooteohutuses puudusi ei tuvastatud,» ütles Lindal. «Konkurendi ebaausa ja ilmselgelt pahatahtliku tegevuse lõpetamiseks plaanib Saunum kasutada kõiki õiguskaitsevahendeid.»

Saunumi aktsia oli täna börsil 2,5% languses ja kauples 17,9 euro tasemel. Eelmisel nädalal avalikustas Saunum uue aktsiapakkumise teate. Kerisetootja plaanib investoritelt kaasata kuni 2,2 miljonit eurot ning pakkumisperiood lõpeb 11. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles