USA rahandusminister kutsub krüptovaluutade järelevalve suurendamisele

Copy
Janet Yellen.
Janet Yellen. Foto: CHRISTOPHER ALUKA BERRY/REUTERS

USA rahandusminister Janet Yellen teeb neljapäeval üleskutse suurendada krüptovaluutade järelevalvet.

Digivääringud, nagu bitcoin ja ethereum, on viimastel aastatel metsikult populaarsust kogunud, ehkki USA ametnikud on avaldanud muret ebapiisavate regulatsioonide ja võimaluse pärast, et neid võidakse kasutada kuritegelikul eesmärgil.

Yellen kutsub neljapäeval Washingtoni Ameerika ülikoolis peetavas kõnes üles regulatsioone karmistama, et kaitsta tarbijaid, samas võimaldades endiselt innovatsiooni.

«Ajal, mil pangad ja teised traditsioonilised finantsfirmad on aina enam seotud digivarade turuga, peavad regulatiivsed raamistikud peegeldama adekvaatselt riske, mis nende uute tegevusvaldkondadega kaasnevad,» ütleb Yellen ministeeriumi avaldatud väljavõtte kohaselt.

«Ja uut tüüpi vahendajad, nagu digivarade turud ja teised digitaalsed vahendajad, peavad alluma asjakohasele järelevalvele.»

President Joe Biden andis läinud kuul käsu alustada tööd digidollari väljatöötamise kallal. Sarnaseid projekte uurivad või on alustanud juba üle saja riigi, nende seas Hiina oma digijüaaniga.

Washington on kaalunud ka krüptovaluutade maksustamist. Digivarade aruandlusnõuete laiendamine on ette nähtud mullu vastuvõetud triljonidollarilises taristuprogrammis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles