Buffetti Berkshire Hathaway ostab HP-s 4,2 miljardi dollari suuruse osaluse

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: Scott Morgan/REUTERS

HP aktsia tõusis neljapäeval rekordtasemele pärast seda, kui Warren Buffetti Berkshire Hathaway teatas, et on omandanud arvutite ja printerite tootjas 11,4-protsendilise osaluse, mille väärtus on umbes 4,2 miljardit dollarit.

Warren Buffetti Berkshire Hathaway avalikustas kolmapäeva lõpus, et on ostnud 4,2 miljardi dollari suuruse osaluse arvuti- ja printeritootjas HP Inc, mis on viimane märk sellest, et laiaulatuslik konglomeraat ja selle miljardärist investor leiavad USA aktsiaturul väärtust, vahendab Reuters.

HP 121 miljoni aktsia ostmine oli Berkshire'i kolmas mitme miljardi dollari suurune investeering umbes kuu aja jooksul pärast 11,6 miljardi dollari suurust kindlustusandja Alleghany ülevõtmist ja Occidental Petroleumi aktsiate omandamist enam kui 7,5 miljardi dollari väärtuses.

HP aktsiate lisamine Berkshire'i portfelli annab märku, et Buffett panustab endiselt Ameerika ettevõtetele ja USA majandusele, isegi kui Venemaa sissetung Ukrainasse tõstab esile globaalse majanduskasvu aeglustumise ja kõrge inflatsiooni riski.

See tähistab märgatavat muutust ettevõtte poolt, mis oli viimase kuue aasta jooksul aktsiate hinnatõusu tõttu suurtest tehingutest enamasti kõrvale jäänud. Buffett kurtis veel veebruaris atraktiivsete investeeringute vähesuse üle, kirjutades aktsionäridele oma aastakirjas, et tema ja tema parem käsi Charlie Munger leiavad «vähe, mis meid erutab».

HP aktsia tõusis neljapäevasel kauplemispäeval Eesti aja järgi kella 21:15 seisuga 5.38 dollarit ehk 15,41 protsenti 40.29 dollarile, olles varem jõudnud rekordtasemele 40,50 dollarit.

2015. aastal endisest Hewlett-Packardist eraldatud HP on traditsiooniline tehnoloogiaaktsia, mis on saanud kasu suurenenud nõudlusest, kuna inimesed veedavad rohkem aega kodus töötades ja õppides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles