Swedbank langetas Tallinna Vee hinnasihti

BNS
Copy
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: Sander Ilvest

Swedbank alandas Tallinna Vee aktsia hinnasihi 12,5 eurolt 11,7 eurole ning ning jättis väärtpaberile ka vähendamissoovituse.

«Analüüsi väljaandmise hetkel kauples Tallinna Vee aktsia turul 19,1-kordse 2022. aasta oodatava hinna/kasumi suhtarvu P/E ning 14,6-kordse ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi suhtarvu EV/EBITDA juures, mis meie hinnangul näitab, et aktsia oli turul ülehinnatud,» kirjutas Swedbanki Baltikumi aktsiaanalüüsi juht Marek Randma värskes analüüsis.

Kasvavate investeerimise väljaminekute tõttu alandas pank ka ettevõtte 2021. aasta kasumist väljamakstava dividendi ootuseid 0,6 eurole aktsia kohta eelnevalt 0,7 eurolt aktsialt.

Ehitusteenuste segmendi müügitulu kasvu ning tariifide tõusu tõttu alates 2023. aastast, ootab Swedbank, et 2022.–2024. aastatel ettevõtte müügitulu veidi kasvab. Kuna pank ootab kulude kasvu stabiliseerumist, siis tõsteti marginaalselt kulumieelse ärikasumi EBITDA ootuseid 2022.–2024. aastateks.

2021. aastal alustas Tallinna Vesi kestliku infrastruktuuri ja teenuste toimepidevuse huvides põhivarainvesteeringute mahtude suurendamist. Kolmandas kvartalis sai valmis viimase kümnendi suurim investeering reoveepuhastisse ja ettevõte avaldas oma investeerimisplaanid lähiaastateks. Seoses sellega tõstis Swedbank ettevõtte investeerimisväljaminekute ootuseid 2022.–2024. aastateks 25 miljoni euroni aasta kohta.

Reede õhtul sulgus Tallinna Vee aktsia Nasdaq Tallinna börsil 14 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles