Konkurendi häda tõi tellimuse: Soomes hakatakse päikesepaneeliautot ehitama

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Sono Motorsi päikesepaneeliauto Läänemere ääres
Sono Motorsi päikesepaneeliauto Läänemere ääres Foto: Sono Motors

Saksamaa idufirma Sono Motors tahtis lasta oma päikesepaneeliauto Rootsis ehitada, aga siis selgus, et sealse firma Hiina omanikud olid hätta sattunud. Nüüd läheb ehitusvõim Soome ettevõtte kätte.

Saksamaa ettevõte Sono Motors on pikka aega lubanud päikesepaneelide peal sõitva autoga turule tulla. Algselt leidis firma autoehitaja Rootsist: päikeseauto pidi kokku panema Saabi järglane NEVS.

Aga siis juhtus, et NEVSi omanik, Hiina suur kinnisvarakonglomeraat Evergrande sattus sellisesse hätta, et kardeti suurpankrotti. See tekitas Sono Motorsis hirmu ning kaup jäi katki. Nüüd leidsid sakslased uue ehitaja: Soome Valmeti.

Valmet plaanib alustada ehitusega 2023. aastal. Seoses ehitaja vahetusega läheb ka plaanitav auto kallimaks, kirjutab Handelsblatt: hinnale lisandub 1000 eurot ning koos maksudega tuleb auto eest välja käia 30 000 eurot.

Sono Motorsi enda kinnitusel on 17 000 klienti päikeseauto juba tellinud.

Valmeti aktsia kaupleb Soome börsil, kuid tänavu ei ole investoritel temaga õnne olnud. Aktsia on kukkunud alates aasta algusest 30% ja kaupleb 26 euro taseme juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles