Tallinna Sadam sai riigikohtust võidu

BNS
Copy
Tallinna Sadam
Tallinna Sadam Foto: Toomas Huik

Tallinna Sadam teatas börsile, et sai aastatepikkuses kohtuasjas riigikohtust võidu kätte.

Esmaspäeval avaldas riigikohus määruse, millega jättis menetlusse võtmata Worldwide Caro Establishmenti (WCE) kassatsioonikaebuse Tallinna Sadama vastu, misjärel jõustusid madalamates kohtuastmetes Tallinna Sadama kasuks tehtud otsused.

Tallinna Sadam teatas börsile, et 2018. aasta mais esitas WCE Harju maakohtule Tallinna Sadama vastu hagiavalduse, milles nõudis koostöölepingus minimaalse kaubamahu vähendamist tagasiulatuvalt alates 2015. aastast ja aastate 2015–2017 eest tasutud leppetrahvide, kogusummas 450 000 eurot, tagastamist koos kogunenud viivistega.

Maakohtu 2021. aasta 19. jaanuari otsusega jäeti hagiavaldus rahuldamata ja menetluskulud WCE kanda. WCE esitas apellatsioonkaebuse ringkonnakohtule ja 22. oktoobri otsusega jättis ka Tallinna ringkonnakohus apellatsioonkaebuse rahuldamata. 22. novembril esitas WCE riigikohtule Tallinna ringkonna otsuse peale kassatsioonikaebuse, mille kohus otsustas 11. aprillil jätta menetlusse võtmata.

Sellega jõustusid eeltoodud Tallinna ringkonnakohtu ja Harju maakohtu otsused ning kohtuvaidlus lõppes.

WCE on Tallinna Sadama kaubaoperaator, kellele kuulub Muuga sadamas viljaterminal ja kes tegeleb teravilja käitlemisega. Vastavalt pikaajalisele kehtivale koostöölepingule on WCE minimaalne kaubatasu kohustus 310 000 eurot aastas, mille mittetäitmisel kohustub WCE tasuma Tallinna Sadamale leppetrahvi kohustusliku ja tegeliku kaubamahu täitmise tulemusena kujuneva kaubatasu summa vahe ulatuses.

Tallinna Sadama ja tema õigusnõustajate hinnangul ei olnud nõue põhjendatud ning kohustuse tekkimine ei olnud tõenäoline, mistõttu ei ole Tallinna Sadam nõude katteks eraldist moodustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles