Otsid tootlust? Eesti riskiinvestorid avaldavad 4 kasvuvaldkonda

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Riigile kuuluv SmartCap näeb krüptovaldkonnas suurt kasvupotentsiaali
Riigile kuuluv SmartCap näeb krüptovaldkonnas suurt kasvupotentsiaali Foto: MARCO BELLO/Scanpix

Eesti riskiinvestorid on valinud neli valdkonda, kust praegusel ajal kasvu loota saab.

Riskikapitaliinvestorite ja riskifondide hinnangul on  lähiaastate suurima potentsiaaliga idufirmadeks need, kes keskenduvad rohelistele lahendustele, kõrgtehnoloogiatele, krüpto- ja finantsmaailmale ning tervisetehnoloogiatele, arvab riigile kuuluva SmartCapi juhatuse liige ja fondijuht Sille Pettai.

«Euroopa idusektorit ja riskikapitaliturgu analüüsiva Atomico küsitlusest ilmneb kõnekas seik,et just riskikapitalifondide investorid eelistavad ülekaalukalt keskkonnasäästlikule tulevikule orienteeritud ehk nn planet-positive idusid,» ütles Sille Pettai. «Ligi poolte investorite arvates on juba lähitulevikus kõige suurema potentsiaaliga planet-positive investeeringud ning kolmandiku hinnangul on selleks kõrgtehnoloogilisi lahendusi välja töötavad ettevõtted.»

Kõrgeks hinnatakse ka krüptovääringute ja detsentraliseeritud rahanduse valdkonna ning uudsete tervisetehnoloogiate potentsiaali riskiinvesteeringute lähiaja kõige atraktiivsemate sihtkohtadena.

«Ka Eesti astub siin Euroopa riskiinvestorite kogukonnaga ühte jalga – tänavu alustab investeeringutega taastekava rahastu abil loodud SmartCapi Rohefond, just äsja märtsis sõlmisime Tartu Ülikooliga lepingu teaduskiirendi loomiseks tervisetehnoloogiate valdkonnas,» rääkis Sille Pettai.

Samuti on SmartCap Pettai sõnul liikumas edasi Eesti oma kõrgtehnoloogiliste ettevõtete fondi loomisega. «Asjaolu, et nii investorite, riskikapitalifondide kui äriinglite poolt nähakse kõrgtehnoloogilistele lahendustele keskendunud ettevõtetes suurt potentsiaali kannustab kindlasti ka meid, et teha Eesti ettevõtetele vajaminev kapital kättesaadavaks,» märkis Pettai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles